Σημαντικές συνδέσεις με διάφορες πόλεις του εξωτερικού αλλά και τα Χανιά χάνει το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, μετά την απόφαση της Ryanair να διακόψει ακόμη 34 δρομολόγια σε όλη την Ευρώπη από τον Νοέμβριο του 2017 μέχρι τον Μάρτιο του 2018, λόγω χαμηλής ζήτησης, όπως αναφέρει.

Η αεροπορική εταιρεία αποφάσισε να διακόψει ακόμη 34 δρομολόγια σε όλη την Ευρώπη μέχρι τον Μάρτιο του 2018, λόγω χαμηλής ζήτησης, όπως αναφέρει.

Σύμφωνα με την εταιρεία η κίνηση αυτή είναι αποτέλεσμα της χαμηλής ζήτησης καθώς για την χειμερινή περίοδο έχουν κάνει κρατήσεις στην Ryanair 400.000 λιγότεροι επιβάτες από ό,τι προσδοκούσε.

Οι νέες ακυρώσεις θα σημειωθούν σε αρκετά ευρωπαϊκά αεροδρόμια, ενώ πλήττουν σημαντικά τη Θεσσαλονίκη. Πιο συγκεκριμένα, αφορούν τα εξής δρομολόγια:

– Θεσσαλονίκη-Μπρατισλάβα,
– Θεσσαλονίκη-Παρίσι,
– Θεσσαλονίκη-Βαρσοβία,
– Χανιά-Θεσσαλονίκη και
– Αμβούργο-Θεσσαλονίκη

Παράλληλα, πλήγμα δέχεται και το αεροδρόμιο των Χανίων, καθώς, εκτός από τη σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη, χάνει και τις εξής συνδέσεις:

– Χανιά-Αθήνα
– Χανιά-Πάφος

Στην ανακοίνωσή της, η Ryanair επιβεβαίωσε ότι θα επιβραδύνει την ανάπτυξή της αυτό το χειμώνα, χρησιμοποιώντας 25 λιγότερα αεροσκάφη (από τα 400 του στόλου της) από τον Νοέμβριο και 10 λιγότερα αεροσκάφη από τον Απρίλιο 2018.

Με τη μείωση του πτητικού χρονοδιαγράμματος του η Ryanair θα:

– περιορίσει τον κίνδυνο περαιτέρω ματαίωσης πτήσεων, επειδή η βραδύτερη ανάπτυξη θα αφήσει διαθέσιμα εφεδρικά αεροσκάφη και πληρώματα σε 86 βάσεις της Ryanair αυτόν τον χειμώνα.

– κάλυψει σχεδόν το 40% της ετήσιας απαίτησης για άδειες πιλότων και πληρωμάτων καμπίνας για το 2018 ήδη από το 1ο τρίμηνο του έτους, γεγονός που απομακρύνει τον κίνδυνο να παρουσιαστούν τα ίδια προβλήματα το επόμενο έτος.

– δώσει πολύ χαμηλές τιμές στους επιβάτες με προσφορές, με την πεποίθηση ότι δεν θα υπάρξουν περαιτέρω ακυρώσεις σχετικά με το δρομολόγιο.

Ο Michael O’Leary της Ryanair είπε: «Ζητούμε ειλικρινά συγγνώμη από τους πελάτες που έχουν επηρεαστεί από τις ακυρώσεις πτήσεων την περασμένη εβδομάδα και από όσους επηρεάζονται από τις σημαερινές ανακοινώσεις. Το 99% των 129 εκατομμυρίων πελατών μας δεν θα επηρεαστεί από τυχόν ακυρώσεις ή διακοπές, και λυπούμαστε βαθύτατα για κάθε αμφιβολία που προκλήθηκε την περασμένη εβδομάδα στους υφιστάμενους πελάτες μας σχετικά με την αξιοπιστία της Ryanair ή τον κίνδυνο περαιτέρω ακυρώσεων.

Η επιβράδυνση της ανάπτυξης αυτού του χειμώνα θα «δημιουργήσει» πολλά εφεδρικά αεροσκάφη και πληρώματα που θα μας επιτρέψουν να διαχειριστούμε τις ετήσιες άδειες των πληρωμάτων. Όλοι οι επιβάτες που έχουν πληγεί από αυτές τις αναταραχές έχουν δικαίωμα πλήρους επιστροφής των χρημάτων, ενώ επιπλέον λαμβάνουν ένα ταξιδιωτικό κουπόνι (40 € για μονή διαδρομή / με επιστροφή € 80), το οποίο μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να κλείσουν οποιαδήποτε πτήση Ryanair της επιλογής τους τον Οκτώβριο, για ταξίδια μεταξύ Οκτωβρίου και Μαρτίου 2018. Ανυπομονούμε να τους υποδεχτούμε όλους στις πτήσεις μας».
Υπενθυμίζεται ότι η αεροπορική εταιρεία είχε προχωρήσει και σε άλλες ακυρώσεις για διάφορα ευρωπαϊκά αεροδρόμια για το διάστημα μεταξύ 21 Σεπτεμβρίου και 31