Ένοπλοι εισέβαλαν σε δικηγορικό γραφείο που βρίσκεται στην οδό Ασκληπιού 154 στα Εξάρχεια λίγο μετά τις 19:00 και, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εκτέλεσαν εν ψυχρώ τον δικηγόρο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο ο οποίος βρισκόταν στον χώρο.

Οι δράστες μετά το περιστατικό διέφυγαν από το σημείο με τις αστυνομικές αρχές να τους αναζητούν. Ηταν δύο άτομα τα οποία είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους.

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ήταν υποψήφιος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Ήταν γιος του αείμνηστου πρώην βουλευτή της Ν.Δ. Επαμεινώνδα Ζαφειρόπουλου και αδελφός του πρώην δημάρχου Χαλανδρίου Γρηγόρη Ζαφειρόπουλου.

Στο τόπο έχουν μεταβεί αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής που ερευνούν την υπόθεση.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα για τη δολοφονία δικηγόρου στο κέντρο της Αθήνας και ζήτησε την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης.

Τον αποτροπιασμό του για τη στυγνή δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως είπε επρόκειτο για άξιο δικηγόρο, διακεκριμένο στέλεχος της Ν.Δ. και πολύ καλό φίλο.

Παράλληλα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευση Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να αναβάλει την παρουσίαση του επικοινωνιακού επιτελείου του, που είχε προγραμματιστεί για αύριο Παρασκευή.

Μιλώντας στη Βουλή ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας, αφού εξέφρασε τη θλίψη των βουλευτών της ΝΔ, τόνισε πως η λαϊκή δημοκρατία με τέτοιες άνανδρες πράξεις φτωχαίνει.