Σύγχηση έχει δημιουργηθεί σχετικά με την κάλυψη των νεφροπαθών ασθενών από τα ασφαλιστικά τους ταμεία σε περίπτωση που επιλέξουν την ιδιωτική Μ.Χ.Α. ΝΕΦΡΟΞΕΝΙΑ για να πραγματοποιούν τη θεραπεία τους.

Επικοινωνήσαμε με τους υπεύθυνους της κλινικής η οποίοι μας διαβεβαίωσαν ότι η Μ.Χ.Α ΝΕΦΡΟΞΕΝΙΑ Χαλκιδικής, είναι συμβεβλημένη με τον ΕΟΠΥΥ και ΟΛΟΙ οι ασφαλισμένοι ασθενείς εξυπηρετούνται ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ χωρίς καμία συμμετοχή.

Επίσης, από τη ΝΕΦΡΟΞΕΝΙΑ μας επεσήμαναν ότι οι νεφροπαθείς ασθενείς συνεχίζουν να εισπράττουν κανονικά τα επιδόματα που δικαιούνται καθώς και τα οδοιπορικά.

Η Μ.Χ.Α. ΝΕΦΡΟΞΕΝΙΑ συνεργάζεται με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, όπως καρδιολόγο, αγγειοχειρουργό κ.λ.π. οι οποίοι παρακολουθούν τους ασθενείς για λογαριασμό της κλινικής, ενώ υπάρχει αγαστή συνεργασία με το Γ.Ν. Πολυγύρου με το οποίο είναι επιστημονικά διασυνδεδεμένη.

Στο Κέντρο Χρόνιας Αιμοκάθαρσης «Νεφροξένια» Χαλκιδικής, οι ασθενείς μπορούν να υποβάλλονται σε όλους τους τύπους αιμοκάθαρσης, τόσο στο πρόγραμμα κλασσικής αιμοκάθαρσης με διτανθρακικά, οσο και σε καρδιοπροστατευτική αιμοδιαδιήθηση On Line HDF» υπογραμμίζει ο κ. Λειβαδίτης Κωνσταντίνος Ιατρός Νεφρολόγος.

«Πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου η οποία γίνεται στο Κέντρο Χρόνιας Αιμοκάθαρσης «Νεφροξένια», με τα πλέον σύγχρονα υλικά και μηχανήματα με βιωσυμβατές γραμμές και φίλτρα, είναι ότι αποφεύγονται τα υποτασικά επεισόδια -τουλάχιστον σε ένα μεγάλο ποσοστό-κατά την διάρκεια της αιμοκάθαρσης και γίνεται καλύτερη κάθαρση ουσιών όπως ο φώσφορος και η Β2 Μικροσφαιρίνη» κατέληξε ο κ. Λειβαδίτης.