14ο Πέρασμα Δραγουντέλι Σιθωνίας… μικροί & μεγάλοι χάρηκαν το βουνό…
Η ηλιόλουστη φθινοπωρινή Κυριακή και οι καταπληκτικές κλιματολογικές συνθήκες δημιούργησαν το ιδανικό πλαίσιο για να συμμετάσχουν εκατοντάδες πολίτες κάθε ηλικίας στο 14ο Πέρασμα Δραγουντέλι στη Σιθωνία.

Όλα και όλοι ξεκίνησαν νωρίς το πρωί από τις 7 αφετηρίες των διαδρομών- τόποι συνάντησης- από όπου οι διοργανωτές ο Δήμος Σιθωνίας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Παρθενών» αλλά και σύλλογοι της Χαλκιδικής έδωσαν τις οδηγίες για μια ασφαλή και απολαυστική διαδρομή μέσα στην χρυσοπράσινη φύση… στα μονοπάτια του ορεινού όγκου της Σιθωνίας.

Εκεί μαζί με όλους κοντά στη φύση και ο δήμαρχος Σιθωνίας, κ. Γιάννης Τζίτζιος, ο κ. Γ. Δαλδογιάννης πρόεδρος Δημοτικής Επιχείρησης Δήμου Σιθωνίας ,η κ.Κατερίνα Γιουβαρλακη αντιπρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης …

Εκεί μαζί με όλους κοντά στη φύση και ο δήμαρχος Σιθωνίας, κ. Γιάννης Τζίτζιος, που συνεχάρη όλους τους συμμετέχοντες, τονιζοντας οτι το 14ο Πέρασμα ειναι μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κόσμου σε θέματα που σχετίζονται με το δασικό  πλούτο της περιοχης,  η συνάντηση ανθρώπων με κοινές περιβαλλοντικές ευαισθησίες καθώς και η επαφή τους με την παράδοση του τόπου και την πολιτιστική κληρονομιά του με κέντρο τον παραδοσιακό οικισμό του Δραγουντέλι, τον Παρθενώνα.

Το Πέρασμα του Δραγουντέλι ξεκίνησε από τη Συκιά και ακολουθώντας 7 διαφορετικές διαδρομές, με ανάλογους βαθμούς δυσκολίας, διανύοντας μια διαδρομή 23 χλμ κατέληξε στον Παρθενώνα όπου τους οδοιπόρους περίμεναν πολιτιστικές εκδηλώσεις φαγητό και κρασί… έτσι όπως ορίζει η Χαλκιδικιώτικη φιλοξενία .

Φωτογραφικό υλικό: Δήμος Σιθωνίας, κ. Κατερίνα Γιουβαρλακη και Περιοδικό “Παράλλαξη”