Είναι παγκόσμια γνωστό ότι ενώ ένα μεγάλο μέρος της παγκόσμιας στρατηγικής για την εξάλειψη του καρκίνου του μαστού επικεντρώνεται στην ιατρική καταπολέμηση, εξίσου σημαντικός παράγοντας είναι η πρόληψη με χιλιάδες εκστρατείες εκ των οποίων  μερικές είναι εξαιρετικά επιτυχημένες.

Τις τελευταίες μέρες υπάρχει μια συγκεκριμένη φωτογραφία που έχει γίνει παγκόσμιο viral και πέτυχε να κάνει χιλιάδες γυναίκες να την προσέξουν και πολλές ακόμη να την μοιραστούν με τους φίλους τους στα social media.

H εικόνα με τα 12 λεμόνια φαινομενικά δε μοιάζει να σχετίζεται με τον καρκίνο, αλλά αυτή η απεικόνιση των συμπτωμάτων στην όψη του φλοιού των εσπεριδοειδών κατάφερε να περάσει το μήνυμα. Τη φωτογραφία κοινοποίησε πρόσφατα η Erin Smith Chieze, μια γυναίκα που αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει καρκίνο του μαστού.

Μέσα σε λίγες μέρες, η φωτογραφία άρχισε να διαδίδεται με φρενίτιδα μέσω social media και εδώ και λίγες ώρες είναι και στο ελληνικό ίντερνετ με μετάφραση από το mama365.gr.

Η συγκεκριμένη φωτογραφία, που αποτελεί σημείο αιχμής για μια καμπάνια κατά του Καρκίνου του Μαστού έχει μια πιο σκληρή θα μπορούσε να πει κανείς προσέγγιση και οι δημιουργοί της λένε ότι… Πρέπει να δίνουμε στις γυναίκες πραγματικές πληροφορίες, όχι χαριτωμένες καρδούλες… Αν δεν είχα δει αυτή την εικόνα, δεν θα ήξερα τι να προσέξω… Κάντε μια χάρη σε εμάς που κινδυνεύει η ζωή μας και μην παίζετε με καρδούλες –αρχίστε να βοηθάτε πραγματικά. Απαιτείται περισσότερη έρευνα για θεραπεία του μεταστατικού καρκίνου του μαστού και πραγματική επαγρύπνηση.»

Η εικόνα αυτή που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της καμπάνιας Know Your Lemons είναι εξαιρετικά ενημερωτική και θα πρέπει να ληφθεί υπ’όψιν τόσο από γυναίκες όσο και από άντρες.

Πηγή:mama365.gr.