Έλεγχος που έγινε στο αεροδρομίο «Μακεδονία», το προηγούμενο Σάββατο, από την Fraport, παρουσία εκπροσώπων της ΥΠΑ και της ΕΥΔΕ που έχει την επίβλεψη των έργων αναβάθμισης του διαδρόμου 10/28, ανεδειξε την ανάγκη βελτίωσης της αντιολισθηρότητας σε τμήμα του τροχοδρόμου.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria κατά τον έλεγχο εντοπίσθηκε μεγαλύτερη ολισθηρότητα σε τμήμα 300 μέτρων του τροχοδρόμου, ο οποίος σημειωτέον έχει μήκος 2.400 μέτρα. Τα αποτελέσματα του ελέγχου έχουν ήδη σταλεί στην ΥΠΑ η οποία και θα υποδείξει τον τεχνικό τρόπο επέμβασης. Πάντως, τεχνικοί τρόποι για τη μείωση της ολισθηρότητας υπάρχουν πολλοί, μπορούν να εφαρμοσθούν άμεσα και για την εφαρμογή δεν θα απαιτηθεί χρόνος μεγαλύτερος της μίας εβδομάδας, όπως τονίσθηκε στη Voria.gr.
Έτσι προκύπτει ότι ο τροχόδρομος θα αρχίσει να χρησιμοποιείται σαν διάδρομος προσαπογειώσεων στα τέλη Οκτωβρίου, όταν δηλαδή θα κλείσουν προσωρινά και οι δύο διάδρομοι του «Μακεδονία», προκειμένου να αναβαθμιστεί η φάση Δ’ του χερσαίου τμήματος του 10/28, δηλαδή στην περιοχή που συναντάται με τον έτερο διάδρομο του αεροδρομίου, τον 16/34. Τα έργα για την ολοκλήρωση της αναβάθμισης του συγκεκριμένου τμήματος θα διαρκέσουν πέντε μήνες.
Επίσης να σημειωθεί ότι δεν υπάρχουν προβλήματα μη επαρκούς φωτισμού του τροχοδρόμου, όπως είχε στο παρελθόν λεχθεί, καθώς η Fraport, που έχει αναλάβει την διαχείριση του αεροδρομίου, φρόντισε για την εγκατάσταση συστήματος που ικανοποιεί τα υψηλά στάνταρτς που θέτει για τη λειτουργία του τροχοδρόμου.

Πηγή: ypodomes & voria.gr