Την Κύπρο και συγκεκριμένα τη Λεμεσό, επέλεξε ο Δήμος Κασσάνδρας, ως έναν από τους ευρωπαϊκούς προορισμούς της εκστρατείας του για προώθηση του τουριστικού και γαστρονομικού προϊόντος της πρώτης χερσονήσου της Χαλκιδικής.

Τις τελευταίες μέρες, αντιπροσωπεία των τοπικών Αρχών της Κασσάνδρας βρέθηκε στη Λεμεσό, πραγματοποιώντας συναντήσεις με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τουριστικούς πράκτορες, ενώ το περασμένο Σάββατο παραχώρησε γεύμα γνωριμίας, στην παρουσία του Δημάρχου Λεμεσού Νίκου Νικολαΐδη, του Αντιπροέδρου της Ένωσης Δήμων Κύπρου, Δημάρχου Μέσα Γειτονιάς Δώρου Αντωνίου και του Προέδρου της Ένωσης Κοινοτήτων Κύπρου και Προέδρου της Αναπτυξιακής Εταιρείας Επαρχίας Λεμεσού, Λευτέρη Περικλή.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις ομορφιές που προσφέρει η Χαλκιδική και η χερσόνησος της Κασσάνδρας, ως τουριστικός προορισμός, αλλά και να γευτούν το παραδοσιακό κασσανδρινό κατσικάκι και το παγωτό Κασσάνδρας που δημιούργησε και προωθεί ο Δήμος Κασσάνδρας, αντικαθιστώντας την κρέμα γάλακτος με αγουρέλαιο Χαλκιδικής.

“Είναι μια χαρούμενη μέρα για εμάς εδώ που βρεθήκαμε στη Λεμεσό και την πανέμορφη Κύπρο, καθώς, ως Δήμος Κασσάνδρας, έχουμε μπει σε μια διαδικασία εδώ και τρία χρόνια να προβάλουμε τουριστικά την περιοχή μας, επισκεπτόμενοι διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις,” δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Κασσάνδρας, Μαρία Παπαδημητρίου.

Στόχος μας, είπε, “είναι να προβάλουμε τη γαστρονομία μας, τις περιοχές μας, μέσα από τα βίντεο μας, την ιστοσελίδα μας, τα έντυπα μας και φυσικά μέσα από την ανθρώπινη επαφή που πάντα ένας παράγοντας πολύ σημαντικός”.

Η Κασσάνδρα προσκαλεί και να προκαλεί τουρίστες και επισκέπτες, από όλα τα μήκη και πλάτη της γης και “σε αυτό το πλαίσιο επισκεφθήκαμε και τη Λεμεσό, είμαστε εντυπωσιασμένοι από το τοπίο και τη φιλοξενία των κατοίκων”, συμπλήρωσε η κ.Παπαδημητρίου.

Η επιλογή της Λεμεσού δεν ήταν τυχαία, όπως μας ανέφερε, καθώς “είναι μια πόλη πολύ αναπτυγμένη τουριστικά, υψηλών αξιώσεων και μεγάλης αναπτυξιακής προοπτικής, με ένα μωσαϊκό πληθυσμών”.

Θέλουμε, συνέχισε, να απευθυνθούμε σε όλους εκείνους που μπορούν να εκτιμήσουν την Κασσάνδρα, έναν τουριστικό προορισμό υψηλών αξιώσεων με μεγάλη τουριστική ανάπτυξη από τη δεκαετία του 60′, που μπορεί να προσφέρει αξέχαστες διακοπές.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Λεμεσού καλωσόρισε την αντιπροσωπεία του Δήμου Κασσάνδρας και εξέφρασε τη χαρά του γιατί “ένα τοπικός Δήμος βγαίνει με αυτήν την επιθετική πολιτική, με στόχο να προωθήσει το τουριστικό του προϊόν”.

“Ελπίζω, μέσα από αυτές τις επαφές να ενημερωθούν και για τη Λεμεσό, να πάμε κι εμείς στην Κασσάνδρα, να έρθουν και από την Κασσάνδρα στη Λεμεσό”, είπε ο κ. Νικολαΐδης και πρόσθεσε πως “είναι, παράλληλα, μια καλή ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις για το πώς σκέφτονται και οι ίδιοι τις υποδομές και τις υπηρεσίες προσέλκυσης τουρισμού”.

Πηγή: (ΚΥΠΕ)