Υπάρχει η εγωκεντρική αυτοπεποίθηση  στο ανθρώπινο είδος  πως το πρότυπο πίστης και αυτοθυσίας σε μία σχέση του ζωικού βασιλείου είναι ο άνθρωπος.

Οι επιστήμονες όμως και τα ερευνητικά αποτελέσματα αποδεικνύουν, πως υπάρχουν ζώα στην φύση τα οποία είναι πιστά και ρομαντικά στους συντρόφους τους μέχρι το τέλος.

Ο φωτογραφικός φακός έχει συλλάβει 10 από τα πιο λαμπρά παραδείγματα ζώων που είναι άξια θαυμασμού για την ικανότητα τους να αγαπάνε και να είναι πιστά για πάντα στους συντρόφους τους μέχρι το τέλος της ζωής τους.

Πιγκουίνοι

Οι πιγκουίνοι  κρατούν όλη τους την ζεστασιά στην καρδιά. Γίνονται   ζευγάρια τα οποία είναι μαζί για όλη την ζωή. Ο μπαμπάς και η μαμά παίρνουν μαζί μέρος στην επώαση και ταΐζουν τα μικρά τους.

Λευκοί κύκνοι

Οι Λευκοί κύκνοι διαλέγουν μόνο έναν σύντροφο και είναι πιστοί για όλη τους την ζωή. Η ζωή και η σχέση των κύκνων χαρακτηρίζεται από υπέροχες αρετές όπως είναι η φιλία, η φροντίδα για τον άλλον και η συμπόνια.

Αετοί

Οι αετοί από νεαρή ηλικία ξεχωρίζουν το ταίρι τους και για την υπόλοιπη ζωή τους είναι πιστοί και όλα τα πράγματα τα μοιράζονται από την τροφή έως και τις καθημερινές χαρές της άσκησης στον αέρα. Προφανώς, ο αετός επιλέχθηκε ως εθνικό σύμβολο των Ηνωμένων πολιτειών διότι είναι πάρα πολύ πιστό.

Γίββωνες

Οι Γίββωνες τα περίεργα αυτά ζωάκια εκτός από τους ισχυρούς δεσμούς, καταφέρνουν να έχουν ίσα δικαιώματα στις σχέσεις τους.Το μυστικό των ισχυρών σχέσεών τους είναι τα μεγάλα ταξίδια του αρσενικού και οι ανόητοι αλλά και τρυφεροί χοροί του θηλυκού όταν υποδέχεται το αρσενικό.

Λύκοι

Ο αρσενικός λύκος στο ζωικό βασίλειο είναι ο πιο ευγενικός αρσενικός, φέρεται πολύ τρυφερά στις  λύκαινες και μπορεί να τους χωρίσει μόνο ο θάνατος.

Κάστορες

Στους Κάστορες το θηλυκό είναι το κυρίαρχο μέλος της οικογένειας, λογικά το μυστικό των ευτυχισμένων σχέσεων τους κρύβεται στο γυναικείο θάρρος και την επιμονή με την οποία τρέχει συνέχεια πίσω από τον αρσενικό .

Τρυγόνι

Τα Τρυγόνια στις περισσότερες φωτογραφίες  εμφανίζονται σε ζεύγη και για αυτό με την πάροδο του χρόνου έγιναν σύμβολο της αγάπης και της αφοσίωσης. Ενέπνευσαν τον Σαίξπηρ να γράψει το ποίημα «Ο Φοίνικας κι η Τρυγόνα».

Τυτώ (γλαυκόμορφο πτηνό)

Τυτώ (γλαυκόμορφο πτηνό) το αρσενικό φροντίζει για έναν χρόνο το θηλυκό και στην συνέχεια της χτίζει ένα σπίτι και τις προτείνει να γίνουν ζευγάρι. Εάν το θηλυκό συμφωνήσει και εμφανιστούν απόγονοι, το αρσενικό αναλαμβάνει πλήρως την φροντίδα και την ασφάλεια της οικογένειάς του.

Αλεπούδες

Οι γνωστές σε όλους μας αλεπουδίτσες  άν το ταίρι τους πεθάνει, τότε η αλεπού δεν ξανά ψάχνει για άλλο σύντροφο και παραμένει για όλη την ζωή μόνη της.

 

Πηγή: reuters news