Ο Δήμος Κασσάνδρας στο πλαίσιο του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου 1940 διοργανώνει εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Κασσάνδρεια έδρα του Δήμου το Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

 Γενικός σημαιοστολισμός από την ανατολή της 26ης μέχρι τη δύση της 28ης Οκτωβρίου, φωταγώγηση δημοσίων καταστημάτων, Τραπεζών και Οργανισμών.
 Στις 7.30: η φιλαρμονική του Δήμου παιανίζοντας, θα περάσει από τους δρόμους της πόλης μας.
 Στις 9:45 προσέλευση αντιπροσωπειών μαθητών από κάθε σχολείο τον Ιερό Ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου.
 Στις 10:00 πέρας προσέλευσης της Δημοτικής Αρχής, των Προϊσταμένων των Δημοσίων Υπηρεσιών, των Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ., των Οργανισμών και των Προεδρείων των Σωματείων στον Ιερό Γεννήσεως της Θεοτόκου- Δοξολογία.
 Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η κα Ελένη Κατσίκα εκπαιδευτικός της Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης του Γυμνασίου Κασσάνδρας .
 Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των πεσόντων και κατάθεση των στεφανιών. Στεφάνια θα καταθέσουν: ο κ. Δήμαρχος, εκπρόσωπος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κασσάνδρειας, εκπρόσωπος του Α.Τ. Κασσάνδρειας, του Πυροσβεστικού Σώματος, του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών, των Αναπήρων και θυμάτων Πολέμου, της Εθνικής Αντίστασης και τα Σχολεία όλων των Βαθμίδων Εκπαίδευσης.
 Σ΄ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα συμμετέχει η Φιλαρμονική του Δήμου.
 Θα ακολουθήσει ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
 Μετά την επιμνημόσυνη δέηση θα ακολουθήσει παρέλαση μπροστά από τους επισήμους.
 Τελετάρχης σε όλους τους χώρους των εκδηλώσεων, ήτοι στην εκκλησία κατά τη δοξολογία, κατάθεση στεφανιών από τους εκπροσώπους των Αρχών και τέλος στην παρέλαση, ορίζεται ο κ. Μουλαγιαννιός Λεωνίδας καθηγητής της Φυσικής Αγωγής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κασσάνδρειας.
 Την τάξη θα τηρήσει το Αστυνομικό Τμήμα Κασσάνδρειας λόγω αρμοδιότητας.
 Καλούνται: οι Βουλευτές Χαλκιδικής, τέως Δήμαρχοι, οι Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι Προϊστάμενοι των Δημοσίων Υπηρεσιών, των Ν.Π.Δ.Δ., των Ν.Π.Ι.Δ., των Οργανισμών, τα Προεδρεία των Σωματείων, όλοι οι Υπάλληλοι των Υπηρεσιών, των Οργανισμών και των Νομικών Προσώπων και όλοι οι πολίτες του Δήμου μας να παραστούν σ΄ όλους τους χώρους των εκδηλώσεων.
 Ο εορτασμός στις Δημοτικές – Τοπικές Κοινότητες θα πραγματοποιηθεί με μέριμνα των Προέδρων των Δημοτικών – Τοπικών Συμβουλίων οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν το Δήμαρχο στις οικείες Δημοτικές – Τοπικές Κοινότητες .