diagoras-arnaia_0003

Στο πιο σημαντικό αγώνα της 2ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα Μπάσκετ της ΕΚΑΣΧ, ο Διαγόρας Νέων Πλαγίων πήρε το ροζ φύλλο αγώνα, κερδίζοντας τον ΑΟ Αρναίας στο Κλειστό της Τρίγλιας, σε έναν συναρπαστικό αγώνα με 66-65.

Με αυτή την νίκη ο Διαγόρας έχει 2/2 στα ντέρμπι με τους άλλους διεκδικητές της τετράδας, αφού κέρδισε και τον ΠΟΜ την 1η αγωνιστική εκτός έδρας.

Στο αγωνιστικό μέρος η Αρναία στο πρώτο ημίχρονο δεν βγήκε στον αγωνιστικό χώρο. Πολλά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ, παρά τα ψηλά κορμιά, και κακή κυκλοφορία στην  επίθεση επέτρεψαν στον Διαγόρα να αποκτήσει και να διατηρήσει ένα προβάδισμα 8-10 πόντους με το ημίχρονο να τελειώνει με 32-24.

[metaslider id=18174]

Ο Διαγόρας μπορούσε να έχει τελειώσει τον αγώνα στην Τρίτη περίοδο αφού η Αρναία ξεκίνησε πάλι μουδιασμένα αλλά οι μεμονωμένες ενέργειες των φιλοξενούμενων σε συνδυασμό με λάθη των γηπεδούχων κρατούσαν το παιχνίδι κοντά.

Στα 6 λεπτά πριν την λήξη της περιόδου και μετά από μία μικρή ένταση και διακοπή του αγώνα, η Αρναία ξύπνησε και αρχίζοντας από την σωστή άμυνα αλλά και καλύτερες επιλογές στην επίθεση κατάφερε να αιφνιδιάσει τον Διαγόρα και να φέρει το σκορ στο καλάθι. Αποτέλεσμα τρίτης περιόδου 46-44 για τον Διαγόρα και το ματς είχε πάρει φωτιά.

Η τέταρτη περίοδος ήταν απολαυστική για τους ουδέτερους φιλάθλους, με την Αρναία να περνάει μπροστά στην αρχή και από εκεί και μετά τις δύο ομάδες να πηγαίνουν μαζί μέχρι το τέλος. Στα τελευταία λεπτά ο Διαγόρας βρήκε αρκετά ελεύθερα σουτ που μεταφράστηκαν σε πόντους και τελικά ο αγώνας κρίθηκε στον άστοχο κοντινό σουτ των φιλοξενούμενων στο τελευταίο δευτερόλεπτο.

Στο σύνολο του ο αγώνας ήταν δυνατός έως σκληρός με δύο ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν στο φετινό πρωτάθλημα και οι φίλαθλοι ευχαριστήθηκαν καλό Μπάσκετ. Ο Διαγόρας μπορούσε να έχει καθαρίσει τον αγώνα νωρίτερα μόνο όμως επειδή η Αρναία άργησε πολύ να σοβαρευτεί στην άμυνα της. Στο τέλος πάλι η άμυνα πρόδωσε την Αρναία, αφού αν κατάφερνε να κλείσει τα σουτ του Διαγόρα στα τελευταία λεπτά, το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό.

Δεκάλεπτα 10-11 32-24 46-44 66-65

diagoras-arnaia_0026

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το