Με την παρουσίαση του βιβλίου της Γλυκερίας Κακούρη «Έδωσα υπόσχεση» συνεχίζεται το πρόγραμμα των βιβλιοπαρουσιάσεων στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυγύρου σήμερα Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017 στις 19:30.
Το βιβλίο θα παρουσιάσουν: η συγγραφέας, Γλυκερία Κακούρη, η Διευθύντρια του 1ου Νηπιαγωγείου Πολυγύρου, Θεανώ Βασιλειάδου, και ο εκδότης, Αχιλλέας Τριαντόγλου.
Την εκδήλωση οργανώνουν ο Δήμος Πολυγύρου, το Μορφωτικό, Πολιτιστικό, Αθλητικό και Κοινωνικό Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Πολυγύρου «Αριστοτέλης» και οι Εκδόσεις ΑΝΑΤΥΠΟ.

Λίγα λόγια για την συγγραφέα.
Η Γλυκερία Θ.Κακούρη γεννήθηκε το 1982 στο Αγρίνιο Αιτωλοακαρνανίας. Σπούδασε στο τμήμα φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ασχολείται με τη συγγραφή, τη ζωγραφική και το θέατρο. Έχει διακριθεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και έχει συμμετάσχει σε ανθολογίες έμμετρου και πεζού λόγου. Σήμερα εργάζεται ως φιλόλογος.
Έργα της:
• «Ανάμεσα σε δύο κόσμους», μυθιστόρημα, εκδόσεις Ερωδιός,2005,
• «Περιμένοντας την Άνοιξη», μυθιστόρημα, εκδόσεις Ερωδιός, 2010,
• «Ο Τεμπελάκος», παραμύθι, Δυάς Εκδοτική, 2011
• «Ένοχες Σιωπές», μυθιστόρημα, Δυάς Εκδοτική, 2014
• Από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΝΑΤΥΠΟ κυκλοφορεί το μυθιστόρημα «ΕΔΩΣΑ ΥΠΟΣΧΕΣΗ»

«ΕΔΩΣΑ ΥΠΟΣΧΕΣΗ» video (περίληψη)

Μαλακοπή Καππαδοκίας, 1920
Ο Μελέτιος, ένα οχτάχρονο αγόρι οδηγείται από τους γονείς του σε φιλικό σπίτι για τα «μπεσίκ κερτμεσί» (παιδικά αρραβωνιάσματα). Αποστολή του το σημάδεμα της κούνιας της «νύφης», ενός μωρού σαράντα ημερών, στο οποίο δίνει την πρώτη του υπόσχεση. Υπόσχεση γάμου.
Ελλάδα, 1940
Ύστερα από σοβαρό τραυματισμό στα βουνά της Πίνδου, ο Μελέτιος διαπιστώνει ότι οφείλει τη ζωή του σε έναν… άγγελο. Ποια είναι αυτή η λευκή οπτασία, που τον μαγεύει με τα λόγια της και του ξυπνά χαμένες αναμνήσεις; Ποια η σχέση της με τον μακρινό τόπο της Καππαδοκίας; Πού βρίσκονται οι πονεμένοι του γονείς, οι επτά αδερφές του, αγαπημένες μορφές του παρελθόντος; Και κείνος ο παιδικός φίλος, που η φωνή του αντηχεί ακόμα στα ηφαιστειογενή πετρώματα; «Έδωσες υπόσχεση, Μελέτιε, έδωσες υπόσχεση!»
Ένα μυθιστόρημα, που ταξιδεύει τον αναγνώστη στον κόσμο της χριστιανικής και μουσουλμανικής Καππαδοκίας, ακροβατεί στα ήθη και τα έθιμα μιας άλλης εποχής, και ακολουθώντας το βίαιο ξεριζωμό μιας ολόκληρης γενιάς, τον μεταφέρει στους προσφυγικούς συνοικισμούς της Τούμπας, για να προβάλει μέσα από τις αντιξοότητες την καταλυτική δύναμη της αγάπης. Της Αγάπης που είναι ικανή να νικήσει κάθε είδους διαφορετικότητα.