Κεντρικό ρόλο στη δημιουργία της ατζέντας για τη νεολαία της Χώρας αναλαμβάνει η Χαλκιδική μετά την ανακοίνωση του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας για την σύσταση της «Επιτροπής Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας Βορείου Ελλάδας».

Νέες και Νέοι, με φρέσκες ιδέες και όραμα για το μέλλον καλούνται να οδηγήσουν τη νεοσυσταθείσα επιτροπή, σε δύσκολους καιρούς, προς μια δημιουργική και ελπιδοφόρα εποχή. Τόσο η μαχητικότητά τους, όσο και η πίστη τους στις αξίες της κοινωνικής προσφοράς και του εθελοντικού ιδεώδους αποτελούν σημαντικά στοιχεία για την επιτυχή πορεία του έργου τους.

Το τιμόνι της επιτροπής αναλαμβάνει ο Νίκος Χατζηαλέξης που ζει και δραστηριοποιείται από την παιδική του ηλικία στη Χαλκιδική.

Το Ε.ΣΥ.Ν. είναι ανεξάρτητη, μη κυβερνητική, μη κερδοσκοπική ομοσπονδία οργανώσεων νέων. Σήμερα συγκροτείται από 78 οργανώσεις νέων, δηλαδή το μεγαλύτερο μέρος της οργανωμένης ελληνικής νεολαίας. Στόχος του είναι η ενίσχυση του ρόλου και ο συντονισμός των δράσεων των οργανώσεων μελών του, καθώς επίσης και η αντιπροσώπευσή των τριακοσίων πενήντα χιλιάδων και πλέον οργανωμένων νέων Ελλήνων.

Τα μέλη της επιτροπής είναι τα κάτωθι:
1. Χατζηαλέξης Νικόλαος (Ως επικεφαλής)
2. Γουλά Kωνσταντίνα
3. Δημόκας Βασίλης
4. Δίμτσα Αννέτα
5. Δρακοπούλου Ειρήνη
6. Kαθρέπτης Μιχάλης
7. Καλαμπαλίκης Άγγελος
8. Κάργα-Καμπάνη Βίκυ
9. Κουμποτή Αντωνία
10. Μωυσίδης Παναγιώτης
11. Παπαδόπουλος Ιωάννης
12. Παράσχου Αφεντούλα
13. Ράδος Δημήτριος
14. Τελλίδου Χριστίνα
15. Στεφανίδης Μάρκος