Ευχαριστώ από καρδιάς, τα μέλη (συναδέλφους) και το προσωπικό του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, για την στήριξή τους 26 συναπτά χρόνια… ”Να πεθαίνεις κάθε μέρα. Να γεννιέσαι κάθε μέρα. Ν’ αρνιέσαι οτι έχεις κάθε μέρα. Η ανώτατη αρετή δεν είναι νά ‘σαι ελεύθερος, παρά να μάχεσαι για την ελευθερία…
Μην καταδέχεσαι να ρωτάς… «Θα νικήσουμε…? θα νικηθούμε…? ΠΟΛΕΜΑ…

Με αυτά τα λόγια από την Ασκητική του Καζαντζάκη ξεκίνησε η συνέντευξη της κ. Στέλλας Μπαλάση στην «Χαλκιδική Πολιτική», για το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, τις Επιμελητηριακές εκλογές και την δήλωση για την αποχώρησή της –από αυτές- η οποία οφείλεται στην «Μη Πρυτάνευση της Λογικής στο Χώρο»…

Η κ. Μπαλάση, που θα πρέπει να αναφέρουμε ότι είναι το τελευταίο ιδρυτικό μέλος -ενεργό στο Επιμελητήριο-, από τους ανθρώπους που ιδρύσαν το Επιμελητήριο Χαλκιδικής το 1991, εκπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου Πολυγύρου στην «Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας», Α΄ Αντιπρόεδρος στο «Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών» ξεκαθάρισε από την αρχή της συνέντευξης αλλά και με ανακοίνωσή της ότι…

…Από την ίδρυση του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής υπηρέτησα τον θεσμό με επιμονή, πείσμα, συγκεκριμένες προτάσεις, συνέπεια και ευθύνη για τα συμφέροντα του επιχειρηματικού κόσμου.

-Συνέβαλλα στην αντιμετώπιση των κρίσιμων προβλημάτων των επιχειρήσεων όχι μόνο θεσμικά αλλά και συνδικαλιστικά από το 1983 σαν Πρόεδρος του Εμπορικού & Επαγγελματικού Συλλόγου Πολυγύρου, με…συνεχείς αγώνες μέχρι σήμερα που είμαι εκπρόσωπος στην Ε.Σ.Ε.Ε( Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας).

-Πεποίθησή μου ήταν και είναι η περαιτέρω αναβάθμιση του Επιμελητηριακού θεσμού.

-Σαν Α΄Αντιπρόεδρος στο Ε.Ε.Δ.Ε.Γ.Ε (Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών) θεωρώ ότι έκανα το καθήκον μου και πάλεψα για τα προβλήματα της γυναίκας επιχειρηματία.

Οι αφορισμοί δεν δίνουν λύσεις, αλλά ενωμένοι μπορούμε να βοηθήσουμε σε σημαντικούς τομείς και επίπεδα της οικονομίας, με πρώτο μέλημά μας, τον Επιμελητηριακό Θεσμό.

-Περίμενα να πρυτανεύσει η λογική. Μέχρι σήμερα δεν το είδα.

Στην ερώτηση τι ήταν αυτό που την οδήγησε στην παραίτηση από την εκλογική Διαδικασία κ. Μπαλάση απάντησε πως…

…Εδώ και τέσσερις μήνες είχε ανακοινώσει επίσημα την απόφαση της να μην ηγείται κάποιου συνδυασμού για τις Επιμελητηριακές εκλογές αλλά ταυτόχρονα άφηνε ανοιχτή  την πρόθεσή της να προχωρήσει σε όποια συνεργασία για το καλό του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής.

Μετά από αυτή την ξεκάθαρη τοποθέτηση …συνέχισε η κ. Μπαλάση,… προέκυψαν προτάσεις για να συνεργαστώ με όλα τα σχήματα τα οποία κατεβαίνουν στις εκλογές… στις αρχές καλοκαιριού δέχτηκα την πρώτη επίσημη πρόταση από τον κ.Γκιλή, έπειτα από τον κ. Κουφίδη ,την κ. Ελευθερία Χατζησταματίου και τελευταία από τον κ. Ρόκο.

Μίλησα με όλους και τελικά κατέληξα στη μη συμμετοχή μου στην εκλογική διαδικασία, διότι θεωρώ αδιανόητο σε αυτές τις δύσκολες μέρες για τον Επιχειρηματικό κόσμο της Χαλκιδικής, σε μια τόσο σοβαρή εκλογική διαδικασία για ένα φορέα που μπορεί να λύσει πολλά προβλήματα, να υπάρχουν τρεις υποψήφιοι από ένα «Πολίτικο Χώρο», που αυτό δηλώνει για εμάς διάσπαση επί των Αρχών και στους ανθρώπους γύρω μας μπορεί να φαίνεται και ως ένας αγώνας που γίνεται… «Αποκλειστικά και Μόνο για την Καρέκλα»…

Κλείνοντας η κ. Μπαλάση τόνισε ότι… Με πλήρη συναίσθηση του καθήκοντος μου «Δηλώνω Παρούσα και θα είμαι Εδώ ως μια Ενεργός Πολίτης»και «Μετά 26 χρόνια συνεχούς παρουσίας στο Δ.Σ του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, αποχωρώ και δεσμεύομαι να βρίσκομαι δίπλα σε κάθε προσπάθεια, για τα συμφέροντα του Εμπορίου και της Επιχειρηματικότητας»… «Πιστεύω στις δυνατότητες του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής και τέλος το γεγονός, της Μη Συμμετοχής μου στις εκλογές δεν σημαίνει ότι «Αποχωρώ»… θα παραμείνω μέχρι την εκλογή της νέας διοίκησης και θα παραδώσω «τα των αρμοδιοτήτων μου» στον Νέο ή την Νέα Πρόεδρο του φορέα.

*Συνέντευξη & Επιμέλεια ύλης: συντακτική ομάδα» Χαλκιδική Πολιτική»