Σφοδρή σύγκρουση ανάμεσα στον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή και τη βουλευτή της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης στη Βουλή, μετά την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, στον απόηχο της 48ωρης άδειας που χορηγήθηκε στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

«Στοιχείο του κράτους δικαίου είναι η εφαρμογή των νόμων έναντι όλων. Αν ο νόμος είναι κακός, ακούμε απόψεις. Αλλά η τροποποίηση του 2009 ήταν δικιά σας, του κ. Δένδια. Αν δεν τον θέλατε, ας τον αλλάζατε», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σταύρος Κοντονής, απαντώντας στον πρόεδρο της ΝΔ για την επίμαχη 48ωρη άδεια.

«Δεν αποφυλακίζεται ο Κουφοντίνας, δεν επανακρίνονται οι πράξεις του. Η χορήγηση αδείας δεν είναι επιδοκιμασία των πράξεων ούτε και ανοχή για ο,τιδήποτε. Δεν πήρε η κυβέρνηση την απόφαση για την άδεια. Να ζητάτε εξηγήσεις από την κυβέρνηση για ένα όργανο που εσείς νομοθετήσατε, αυτό ξεπερνάει τα όρια», σημείωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης και πρόσθεσε ότι ο κρατούμενος δεν κρίνεται για τις απόψεις από τις οποίες εμφορείται γιατί κανείς στον πολιτισμένο κόσμο δεν καταδικάζει κάποιον για τις αντιλήψεις του

«Εμφανιστήκατε ως θλιβερός απολογητής του Κουφοντίνα», σχολίασε η Ντόρα Μπακογιάννη. «Η παρουσία σας εδώ σήμερα, προβλημάτισε πάρα πολύ. Τι άλλαξε κ. Κοντονή από τότε που δεν εγκρίνονταν άδειες στον Κουφοντίνα μέχρι σήμερα; Δεν ήταν ο ίδιος;», πρόσθεσε η κ. Μπακογιάννη, ενώ καταλήγοντας είπε: «Όταν βγήκε η απόφαση για την Ηριάννα, κ. Κοντονή θεωρήσατε καθήκον σας να τη στηλιτεύσετε. Δεν ήταν δικαστική απόφαση τότε; Περίμενα από εσάς να πείτε ότι λυπάστε με τη σημερινή απόφαση και ότι δεν συμφωνείτε».

«Λυπάμαι για την τοποθέτηση της κας Μπακογιάννη. Εμείς ουδέποτε επιδοκιμάσαμε δολοφονικές ενέργειες και ουδέποτε στέρξαμε συμπαράστατες σε τέτοιες καταστάσεις. Καταδικάζαμε πάντοτε τέτοιες ενέργειες και ειδεχθή εγκλήματα», είπε ο Σταύρος Κοντονής και τόνισε ότι επί συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έλαβε άδεια ο Χριστόδουλος Ξηρός και την παραβίασε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ &altsantiri