«O Έλληνας αγρότης πρέπει να συνειδητοποιήσει πόσο κρίσιμο ρόλο μπορούν να παίξουν οι νέες τεχνολογίες στη διαμόρφωση της ανταγωνιστικότητάς του», δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς κατά την επίσκεψη του σε Θεσσαλονίκη και Βέροια.

Ο υπουργός που παρέστη στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας, που διοργάνωσε η Gaia Επιχειρείν, τόνισε πως το Υπουργείο ΨΗΠΤΕ προωθεί την ενεργή συμμετοχή Ελλήνων επιστημόνων σε ερευνητικά προγράμματα, στο πλαίσιο και της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας, που θα προσφέρουν ιδιαίτερα στη βελτιστοποίηση της αγροτικής μας παραγωγής.

Στη συνέχεια, ο Νίκος Παππάς επισκέφτηκε το εργοστάσιο της κοινοπραξίας αγροτικών συνεταιρισμών Venus, στη Βέροια, όπου ενημερώθηκε για το έργο ευφυούς γεωργίας Gaiasense στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις συμπύρηνου ροδάκινου της ευρύτερης περιοχής. Η συνολική δυναμικότητα μεταποίησης της Venus φτάνει τους 55.000 τόνους φρούτων ανά έτος, το 97% των οποίων κατευθύνεται προς εξαγωγή.

Πηγή:Government.gov