Ένα έργο ύψους 4 εκατ. ευρώ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Σιθωνίας… έρχεται να βάλει “Τέλος” στις ουρές, στα μποτιλιαρίσματα, τις βραδυπορίες με χαμηλές ταχύτητες και στις καθυστερήσεις… που συναντά όποιος κινείτε προς το δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής στο ύψος του κόμβου σήμανσης της Νικήτης .

Ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής κ. Γιώργος χθες αναφερόμενος στα έργα που αφορούν βελτιώσεις στο οδικό δίκτυο της Χαλκιδικής όπως ανάπτυξη και διασύνδεση ήδη υπαρχόντων οδικών δικτύων, φωτισμό, διαγραμμίσεις ,ανακοίνωσε ότι η Εγνατία Οδός Α.Ε. πρόκειται τον Απρίλιο να δημοπρατήσει το ονομαζόμενο «ορφανό χιλιόμετρο» πριν την Ποτίδαια…, το υπόλοιπο τμήμα στον άξονα Θέρμης – Γαλάτιστας όπως επίσης τις παρεμβάσεις για την κατάργηση των σηματοδοτών στις διασταυρώσεις της Νικήτης με τον κεντρικό οδικό άξονα της Σιθωνίας που σίγουρα θα ανακουφίσει κατά πολύ την κίνηση στην περιοχή .

Ειδικότερα ο κ. Γιώργος, είπε ότι πρόκειται να κατασκευαστούν τέσσερις κυκλικοί κόμβοι κατά μήκος της κεντρικής οδού με σκοπό να εκτονώνεται ο αυξημένος κυκλοφοριακός φόρτος των οχημάτων… ένας κυκλικός κόμβος στο ύψος των φαναριών της Νικήτης και υπόλοιποι τρεις στις εισόδους του οικισμού από την πλευρά της Μεταμόρφωσης και του Αγίου Νικολάου… «Το έργο που έχει προϋπολογισμό 4 εκατομμύρια ευρώ θα υλοποιηθεί μέσω προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στην Περιφερειακή Ενότητα και στον Δήμο Σιθωνίας…, …η μελέτη του έργου βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Σιθωνίας και στη συνέχεια θα παραληφθεί από την Περιφέρεια για να προχωρήσει η διαδικασία της δημοπράτησης και της κατασκευής…», επισήμανε ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής κ. Γιώργος.

φώτο αρχείου