Θέματα επικαιρότητας απασχόλησαν τη ραδιοφωνική συζήτηση του Περιφερειακού Συμβούλου Στέλιου Βαλιάνου με τη δημοσιογράφο Μαρία Παπαδημητρίου στην εκπομπή “Οδηγός Επικαιρότητας” του Ράδιο Χαλκιδική 98,8.
Τα μηνύματα που στέλνει η χορήγηση άδειας στον ισοβίτη τρομοκράτη δολοφόνο Δημήτρη Κουφοντίνα. Νομικά πλημμελής η απόφαση του Συμβουλίου των Φυλακών και πολιτικά απαράδεκτη η στάση της Κυβέρνησης στο θέμα. Με νόμο ΣΥΡΙΖΑ η διευκόλυνση της χορήγησης της άδειας.
Πρόκληση στην κοινωνία ο νόμος Παρασκευόπουλου που επιτρέπει την αδιάκριτη αποφυλάκιση αμετανόητων εγκληματιών , με μοναδική αιτιολογία την αποσυμφόρηση των φυλακών.
Δεν υπάρχει “οικογενειακή ευθύνη” για την υποδοχή και τον εναγκαλισμό του υιού του Προέδρου της Βουλής στο Δημήτρη Κουφοντινα.
Οφείλουμε να εκσυγχρονίσουμε την αντιεγκληματική πολιτική στη Χώρα μας. Η λύση δεν είναι η αποφυλάκιση επικίνδυνων καταδίκων αλλά ο εκσυγχρονισμός του ποινικού και σωφρονιστικού Κώδικα και το προταγμα της ανάδειξης του αποτρεπτικού χαρακτήρα του συστήματος ποινών και σωφρονισμου.