Το Open House Thessaloniki διοργανώνεται απο την Αστική Mη Κερδοσκοπική Εταιρεία Open House Greece της οποίας σκοπός ειναι η προώθηση και προβολή της Αρχιτεκτονικής και του Πολιτισμού, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μέσω των ετήσιων δράσεων Open House Athens και Open House Thessaloniki.

Ιδρύθηκε το Μάιο του 2012 και ανήκει στην ευρύτερη οικογένεια του Open House Worldwide (www.openhouseworldwide.org), που μεριμνά για την παγκόσμια προβολή κάθε εκδήλωσης Open House.

Για ένα σαββατοκύριακο κάθε έτους επιλεγμένα κτήρια και χώροι ιδιαίτερου αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος ανοίγουν τις πύλες τους εντελώς δωρεάν στο ευρύ κοινό μετατρέποντας την πόλη σε μουσείο με έκθεμα την ίδια της την αρχιτεκτονική.

Το Open House είναι μια απλή αλλά ισχυρή ιδέα που ξεκίνησε στο Λονδίνο το 1992 και μέχρι σήμερα διαδόθηκε ανά την υφήλιο αποκτώντας συστηματικούς επισκέπτες και υποστηρικτές.

Η δράση Open House προσκαλεί το κοινό να εξερευνήσει και να κατανοήσει την αξία της αρχιτεκτονικής και του δομημένου περιβάλλοντος στις πόλεις όπου διοργανώνεται.


Ακολουθήστε μας στο Twitter @OpenHouseThess, και στο Instagram @openhousethessaloniki