– Τραγικός ο απολογισμός της θεομηνίας που έπληξε τη δυτική Αττική – Εθνικό πένθος για τους 16 νεκρούς στη Μάνδρα – Από πνιγμό ή τραυματισμό από την πρωτοφανή κακοκαιρία προκλήθηκαν οι 15 θάνατοι – Αναγνωρίστηκε η σορός άνδρα που βρέθηκε στην παραλία της Ελευσίνας – Πρόκειται για οδηγό που παρασύρθηκε από περιοχή της Μάνδρας – 23 οι αγνοούμενοι από τις καταστροφικές πλημμύρες που παρέσυραν τα πάντα
Ένας νεαρός οδηγός φορτηγού, ένας πρώην τεχνικός του ΟΤΕ κι ένας κυνηγός είναι τα πρώτα θύματα της πρωτοφανούς καταστροφής από την κακοκαιρία στη Μάνδρα που ταυτοποιούνται.

Γιώργος Μακαρούνας facebook

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός, τραγικός. 16 νεκροί, 23 τραυματίες και τρεις αγνοούμενοι. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι ο οδηγός φορτηγού Γιώργος Μακαρούνας, ο οποίος εγκλωβίστηκε στο φορτηγό του και παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά. Τη στιγμή εκείνη, μιλούσε στο τηλέφωνο με τη μητέρα του. «Μάνα φοβάμαι, πνιγόμαστε» ήταν τα τελευταία του λόγια.

Νεκρός είναι και ο 54χρονος κυνηγός Μπάμπης Δημητρόπουλος. Το μοιραίο πρωινό της Τετάρτης είχε πάει για κυνήγι με τον αδερφό του, Δημήτρη. Τα δυο αδέρφια παρασύρθηκαν από χείμαρρο. Ο 54χρονος έχασε τη ζωή του, ενώ ο αδερφός του θεωρείται ακόμη αγνοούμενος.

Το τρίτος νεκρός που έχει ταυτοποιηθεί είναι ο 57χρονος,  πρώην τεχνικος δικτύου ΟΤΕ., Σεραφείμ Γκορτζάς.

 

Μπάμπης Δημητρόπουλος

Οι σοροί των θυμάτων της θεομηνίας έχουν μεταφερθεί από χθες στο Θριάσιο νοσοκομείο. Οι θανατοί τους προήλθαν είτε από πνιγμό είτε από τραυματισμό εξαιτίας της πρωτοφανούς κακοκαιρίας. Οι περισσότεροι ανασύρθηκαν από την Πυροσβεστική και δυο θύματα εντοπίστηκαν από το Λιμενικό.

Ο Σεραφείμ Γκορτζάς

Ο 15ος νεκρός

Ο 15ος νεκρός, όπως διαπιστώθηκε από την προανάκριση της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, είναι ένας ηλικιωμένος, χειμερινός κολυμβητής. Πνίγηκε στην θαλάσσια περιοχή του Σκαραμαγκά, όπου είχε πάει για μπάνιο, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τους οικείους του. Ανασύρθηκε από το Λιμενικό και μεταφέρθηκε στο Θριάσιο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Μέχρι στιγμής έχουν αναγνωριστεί τα 13 από τα 15 θύματα της θεομηνίας.

Τον παρέσυρε από τη Μάνδρα ως την Ελευσίνα

Νωρίς το πρωί της Πέμπτης (16.11.2017) αναγνωρίστηκε από τους συγγενείς του η σορός ενός ακόμη άνδρα. Το πτώμα του βρέθηκε χθες το πρωί στη θαλάσσια περιοχή μπροστά από την παραλία Ελευσίνας, στη θέση «Αμερικανική προβλήτα».

Πρόκειται για έναν 47χρονο οδηγό φορτηγού οχήματος που, με το βυτιοφόρο του, είχε φορτώσει καύσιμα από τις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ προκειμένου να τα μεταφέρει στο Καρπενήσι. Ο 47χρονος εγκλωβίστηκε λόγω των δυσμενών καιρικών φαινομένων στην περιοχή της Μάνδρας και στην προσπάθεια του να διαφύγει από το όχημά του παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

Ισχυρές δυνάμεις σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο

Σχεδόν 24 ώρες μετά, στην Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις. Έως αυτή την ώρα, επιχειρούν 56 συνεργεία της Πυροσβεστικής, που αποτελούνται συνολικά από 155 πυροσβέστες με 46 οχήματα.

Από την στιγμή που ξέσπασε η θεομηνία, το κέντρο της Πυροσβεστικής έλαβε συνολικά 660 κλήσεις, που οι 450 αφορούσαν σε αντλήσεις και οι 210 για παροχή βοήθειας.

Κατά την διάρκεια της νύχτας η Αστυνομία είχε αυξημένες περιπολίες ιδιαίτερα στην περιοχή της Μάνδρας, για να προλάβει τυχόν πλιάτσικο, αλλά όλα κύλησαν ήσυχα.

Η αυξημένη επιτήρηση θα συνεχιστεί στην περιοχή μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο των συνεργείων και να επανέλθει η ζωή σε φυσιολογικούς ρυθμούς

Πηγή:newsit