Την 33η Διεθνή Έκθεση PHILOXENIA – HOTELIA 2017 που πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης στο διάστημα από Παρασκευή 10 έως και Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017,επισκεφθηκε ο Υποψήφιος Πρόεδρος του Επιμελητήριου Χαλκιδικής και Επικεφαλής του συνδυασμού «Επιχειρούμε Μαζί» κ. Ιωάννης Κουφίδης μαζί με τους συνεργάτες του και τους υποψηφίους του Τουριστικού τμήματος του συνδυασμού.

Ο κ. Κουφίδης επισκέφτηκε το περίπτερο του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής και το περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας όπου είχε μια σύντομη συνομιλία με τον αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού & Πολιτισμού κ. Αλέξανδρο Θάνο και στην συνέχεια περιηγήθηκε στους χώρους της έκθεσης συνομιλώντας με επαγγελματίες του τουρισμού από την Ελλάδα και το εξωτερικό σχετικά με τις τάσεις της παγκόσμιας αγοράς τουρισμού, τον ανταγωνισμό και την αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων για την ποιοτική αναβάθμιση των υποδομών του τουριστικού κλάδου.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί η ανταλλαγή απόψεων και καλών πρακτικών με παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης και τουριστικούς πράκτορες, με θέμα την δημιουργία ενός τουριστικού προϊόντος συνδυάζοντας στοιχεία του αγροδιατροφικού και τουριστικού τομέα.