Από την δικηγορική εταιρεία Appleby και τις θυγατρικές της διέρρευσαν περίπου 6,9 εκατομμύρια αρχεία, τα οποία καλύπτουν την περίοδο μεταξύ 1950 και 2016 και αφορούν τουλάχιστον 25.000 εταιρείες συνδεΑπό την δικηγορική εταιρεία Appleby και τις θυγατρικές της διέρρευσαν περίπου 6,9 εκατομμύρια αρχεία, τα οποία καλύπτουν την περίοδο μεταξύ 1950 και 2016 και αφορούν τουλάχιστον 25.000 εταιρείες συνδεδεμένες με ανθρώπους από 180 χώρες δεμένες με ανθρώπους από 180 χώρες

Στις 17 Νοεμβρίου 2017 το ICIJ προχώρησε στην δημοσίευση μέρους των αρχείων που διέρρευσαν από τη δικηγορική εταιρεία Appleby, η οποία ιδρύθηκε πριν από έναν αιώνα στις Βερμούδες.

Από την Appleby και τις θυγατρικές της διέρρεσαν περίπου 6,9 εκατομμύρια αρχεία, τα οποία καλύπτουν περίοδο από το 1950 έως 2016 και περιλαμβάνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συμφωνίες δανειοδότησης δισεκατομμυρίων δολαρίων και τραπεζικές δηλώσεις που αφορούν τουλάχιστον 25.000 εταιρείες συνδεδεμένες με ανθρώπους από 180 χώρες.

Στα στοιχεία της Appleby που δημοσιεύονται από το ICIJ στην διεύθυνση offshoreleaks.icij.org φαίνονται οι συνδέσεις μεταξύ φυσικών προσώπων και offshore. Ανάμεσα τους εντοπίζονται και ελληνικά ονόματα καθώς και εταιρείες ελληνικού ενδιαφέροντος.

Μεταξύ των ελληνικών ονομάτων εντοπίστηκε μεγάλος αριθμός εφοπλιστών που συνήθως χρησιμοποιούν τις offshore για τον ιδιόκτητο στόλο τους, για ακίνητα, για σκάφη αναψυχής αλλά και για να ελαχιστοποιήσουν τα φορολογικά τους βάρη. Επιχειρηματίες και παράγοντες του χρηματοπιστωτικού τομέα που προχώρησαν μέσω υπεράκτιων εταιρειών και fund σε αγορές μετοχών. Πρόσωπα που συνδέονται με πολιτικούς και πολλοί ακόμα.

Η Appleby είναι μέλος του «Offshore Magic Circle», μίας ανεπίσημης κλίκας των νομικών εταιρειών που ειδικεύονται στις offshore. Η δικηγορική εταιρεία έχει την έδρα της στις Βερμούδες και γραφεία στο Χονγκ Κονγκ, τη Σαγκάη, τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους, τα νησιά Καϊμάν και άλλα υπεράκτια κέντρα.

Σε αντίθεση με τη δημόσια εικόνα της Appleby, τα αρχεία της διαρροής αποκαλύπτουν μια εταιρεία που έχει παράσχει υπηρεσίες σε ριψοκίνδυνους πελάτες από το Ιράν, τη Ρωσία και τη Λιβύη. Ακόμα την αποτυχία της σε κυβερνητικούς ελέγχους που εντόπισαν κενά στις διαδικασίες για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και τιμωρήθηκαν μυστικά από τη χρηματοοικονομική ρυθμιστική αρχή στις Βερμούδες.

Με την προσθήκη των στοιχείων της Appleby η αλληλεπιδραστική βάση δεδομένων του ICIJ (offshoreleaks.icij.org) περιέχει πληροφορίες για περισσότερες από 520.000 υπεράκτιες εταιρείες που αποτελούν μέρος των διαρροών Paradise Papers, Panama Papers, Bahamas Leaks και Offshore Leaks. Τα δεδομένα αφορούν με ανθρώπους και επιχειρήσεις σε περισσότερες από 200 χώρες, ανάμεσα τους φυσικά και ονόματα από την Ελλάδα.

Υπάρχουν νόμιμες χρήσεις για υπεράκτιες εταιρείες και trust. Η δημοσίευση των δεδομένων δεν έχει σκοπό να υποδείξει ή να υπονοήσει ότι κάποια άτομα, εταιρείες ή άλλες οντότητες που περιλαμβάνονται στη βάση δεδομένων δεν έχουν συμμορφωθεί με τον νόμο ή ενήργησαν με άλλο τρόπο παράτυπα. Πολλά φυσικά και νομικά πρόσωπα έχουν τα ίδια ή παρόμοια ονόματα. Προτείνουμε να επιβεβαιώσετε την ταυτότητα οποιουδήποτε ατόμου ή οντότητας που βρίσκεται στη βάση δεδομένων offshoreleaks.icij.org βάσει διευθύνσεων ή άλλων αναγνωρίσιμων πληροφοριών.

Πρόσωπα και εταιρείες ελληνικού ενδιαφέροντος από τα στοιχεία της Appleby

Για να δείτε ολόκληρη τη λίστα ονομάτων και εταιριών αποδεχθείτε πρώτα τους όρους χρήσης και πατήστε submit.

Πατήστε πάνω στα ονόματα που σας ενδιαφέρουν για να δείτε αναλυτικά τα στοιχεία και τις διασυνδέσεις που αφορούν τα πρόσωπα εδώ…

Πηγή:news247.gr