Άγρια κόντρα Τσίπρα με Μητσοτάκη – «Ούτε κρύβομαι, ούτε εκβιάζομαι, δεν έχω να φοβηθώ τίποτα», είπε ο Πρωθυπουργός απαντώντας στις κατηγορίες της ΝΔ – Μητσοτάκης σε Τσίπρα και Καμμένο: «Όπως ήρθατε μαζί, θα φύγετε και μαζί. Η μοίρα σας είναι κοινή!» – Αποκαλύψεις Καμμένου ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ γνώριζαν πολύ καλά τον Βασίλη Παπαδόπουλο – Όπως αποκάλυψε ο Αλέξης Τσίπρας όλα τα στοιχεία που ακούστηκαν, διοχετεύθηκαν από κάποιο Τζον Σφακιανάκη που ήθελε να πάρει αυτός τη δουλειά ως μεσάζοντας.
Άγρια κόντρα σε προσωπικό επίπεδο μεταξύ Τσίπρα – Μητσοτάκη και Καμμένου.

Απαντώντας αναλυτικά στις κατηγορίες της ΝΔ, ο κ. Τσίπρας αποκάλυψε ότι «όταν ξέσπασε αυτός ο θόρυβος ο υπ. Εξωτερικών ζήτησε από τον πρέσβη μας στο Ριάντ μία εξήγηση γιατί θεωρεί ότι κάποιος άλλος πρέπει να έρθει. Τα έχω μάθει γιατί αυτή η πηγή είναι πολύ κοντά στο υπ.Εξ. Ο υπ. Εξωτερικών ρώτησε τον σαουδάραβα αν υπήρχε περίπτωση να είναι κάποιος άλλος στο υπουργικό συμβούλιο και αυτός φυσικά αρνήθηκε. Ζήτησε τον πρέσβη να κατονομάσει ποιος το έκανε και αυτός είναι Έλληνας με το όνομα Τζόν Σφακιανάκης από το Ηράκλειο Κρήτης».

Ο κ. Τσίπρας στην αρχή της ομιλίας του ήταν ιδιαίτερα επιθετικός κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη λέγοντας:
«Όπως βλέπετε σήμερα βρίσκομαι εδώ και είναι επιλογή μου να είμαι εδώ.
Δεν πρόκειται πλέον να αναχθώ καμία πρόκληση συκοφαντία και γραφικότητα. Έχετε ξεπεράσει τα όρια του γραφικού με όσα κάνετε κ. Μητσοτάκη.

Την περασμένη εβδομάδα φτάσατε στο σημείο να ισχυριστείτε ότι το προγραμματισμένο ταξίδι μου στο Παρίσι και Βρυξέλλες για συναντήσεις και βραβεύσεις ήταν ένα ταξίδι αφορμή – δικαιολογία για να μην παριστάμε στις μεγάλες αποκαλύψεις που εσείς θα κάνατε που εδώ και 15 ημέρες όλα τα ΜΜΕ παίζουν. Να δραπετεύσω από τι ;

Από την αντιπαράθεση με τον κ. Μητσοτάκη; Ούτε εσείς που τα λέτε αυτά δεν τα πιστεύετε. Γι αυτό και όταν κατέθεσα το αίτημα αναβολή η ΝΔ αρνήθηκε το αίτημα για να γίνει η συζήτηση εν τη απουσία μου.

Το γελοίο της υπόθεσης είναι ότι εκείνοι που έλεγαν ότι κρύβομαι σήμερα λένε ότι εκβιάζομαι. Δεν κρύβομαι ούτε εκβιάζομαι.

Έρχομαι να αποκαλύψω το βρώμικο παιχνίδι σας και το μέγεθος της απάτης σας.

Πρέπει να καταλάβει ο λαός τον στόχο και τον σχεδιασμό σας.

Ωραία η πλακίτσα αλλά με όσα θα σας πω θα σας κοπεί το γελάκι».

Ούτε κρύβομαι ούτε εκβιάζομαι τόνισε ο Αλ. Τσίπρας και αναφερόμενος στο πρόσφατο τηλεοπτικό του σποτ, είπε: «Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα.

Και όταν έρχονται τηλεοπτικά συνεργεία στο γραφείο μου, ούτε ξεσκονίζω ούτε κρύβω τα δώρα που δίνονται στον πρωθυπουργό.Να δω όταν θα έρθει κάποιο τηλεοπτικό συνεργείο στο γραφείο σας, τι ξεσκόνισμα θα κάνετε εσείς, που θα κρύψετε τα παραστατικά της Siemens, τα δάνεια του Κήρυκα Χανίων, τις απομαγνητοφωνήσεις του αντιπροέδρου του κόμματός σας, και το Ε9 που δεν έχετε καταθέσει. Μετακόμιση θα κάνετε εσείς. Δεν φοβάμαι τίποτα», επανέλαβε ο κ. Τσίπρας.
Είμαι εδώ για να υπερασπιστώ την αλήθεια και να αποκαλύψω το βρόμικο παιχνίδι και το μέγεθος της απάτης σας, να καταλάβει ο λαός ποιος είναι ο στόχος και ο σχεδιασμός σας είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη.

Για την ουσία της υπόθεσης ο πρωθυπουργός ανάφερε τα ακόλουθα…

«Η ελληνική πλευρά ζήτησε με έγγραφο τον Αύγουστο του 2016 στο στρατιωτικό ακόλουθο στα Εν. Αρ. Εμιράτα να διαπιστωθεί η αυθεντικότητα αυτής της εξουσιόδητησης προς τον κ. Παπαδόπουλο. (Κατέθεσε στα πρακτικά τα σχετικά έγγραφα).
Το Σεπτέμβριο του 2016 υπήρχε απάντηση ότι το έγγραφο είναι αυθεντικό.

Το Νοέμβριου του 2016 επίσημη πιστοποίηση προς χρήση ότι είναι αυθεντική η εξουσιοδότηση.
17 Νοεμβρίου γνωρίζει η πρεσβεία μας στο Ριάντ ότι δεν έχουμε να κάνουμε με μεσάζοντα αλλά εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο της Σ. Αραβίας για να καταλήξει σε διακρατική συμφωνία».
Τσίπρας: «Δε θέλετε να χτυπήσετε τον Καμμένο, θέλετε να ρίξετε την κυβέρνηση»

«Ο λαός κατάλαβε ποιος σας δίνει γραμμή. Σας δίνουν γραμμή ΜΜΕ ιδιοκτήτες των οποίων επιδίδονται σε λυσσαλέα επίθεση κατά της κυβέρνησης. Όλως τυχαίως συντονισμένα εδώ και 15 ημέρες με το που βρέθηκαν τα Paradise papers και την ατυχή ερώτηση που καταθέσατε για την βια για να βρεθείτε απολογούμενος για τις συνομιλίες του γραμματέα σας και τις καταθέσεις της γραμματέως του Χριστοφοράκου, με κρεσέντο από ΜΜΕ που ανήκουν σε κουμπάρο σας ο οποίος περνά το τελευταίο διάστημα πιο γρήγορα από το κατώφλι του εισαγγελέα.

Τα βρήκε με τον πρώην εχθρό του για να αντιμετωπίσουν τον κοινό τους εχθρό που είναι η κυβέρνηση που τα βάζει με τα σκάνδαλα και την διαπλοκή» τόνισε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε:.
«Ένα μιντιακό λόμπι σας δίνει γραμμή. Εκεί καταντήσατε την ΝΔ. Δεν είναι τυχαίο ότι στοχοποιούν τον Καμμένο. Το παιχνιδάκι ταιριάζετε – δεν ταιριάζετε το έχουμε δει.

Η εντιμότητα της επικοινωνίας μας όμως την γνωρίζετε. Δεν θέλετε να χτυπήσετε τον Καμμένο αλλά την κυβέρνησή ,μας. Στο βάθος του αρρωστημένου τους μυαλού είναι να δημιουργήσουν συνθήκες αποσταθεροποίησης θεωρώντας ότι είναι αδύναμος κρίκος ο Καμμένος. Θέλουν πάση θυσία να ρίξουν την κυβέρνηση ώστε να μην είναι αυτή η κυβέρνηση που θα βγάλει την χώρα από την κρίση».

Πηγή:newsbomb.gr