Αρχές Δεκεμβρίου οι λεπτομέρειες για τα δύο νέα προγράμματα απασχόλησης ανέργων άνω των 50 ετών.

 

Τέλη Νοεμβρίου θα ανακοινωθούν δύο νέα προγράμματα επιχορήγησης επιχειρήσεων, στα οποία θα μπορούν να ενταχθούν οι ωφελούμενοι και των υπόλοιπων ηλικιακών κατηγοριών (οι άνω των 49 ετών) των ωφελουμένων του Προγράμματος «Κατάρτιση και Πιστοποίηση Ανέργων 29-64 ετών σε κλάδους αιχμής».

Πρόκειται για:

α) «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων με προσωπικό άνω των είκοσι θέσεων πλήρους απασχόλησης, για την πρόσληψη 5.000 ανέργων που βρίσκονται σε μειονεκτική και ιδιαίτερα μειονεκτική θέση, ηλικίας άνω των 50 ετών»

και

β) «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων με προσωπικό έως είκοσι θέσεων πλήρους απασχόλησης, για την πρόσληψη 10.000 ανέργων ηλικίας άνω των 50 ετών».

Αρχές Δεκεμβρίου αναμένεται να ακολουθήσουν οι σχετικές Δημόσιες Προσκλήσεις.

Την ίδια ώρα, άρχισαν οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα Voucher 18-24 που αφορά την κατάρτιση, πιστοποίηση και συμβουλευτική στο εμπόριο, διάρκειας 120 ωρών και 260 ωρών πρακτικής άσκησης. Μετά την κατάρτιση οι άνεργοι που θα συμμετέχουν, θα εργαστούν σε επιχειρήσεις του εμπορίου με την μορφή της πρακτικής άσκησης και θα πληρωθούν από το εν λόγω πρόγραμμα.