Λίγο έξω απ την Ορμύλια λειτουργεί ένα πρατήριο βενζίνης αλλιώτικο απ’ τα άλλα. Ο λόγος; Στο χώρο του είναι εκτεθειμένα τα πρωτοποριακά εργα, οι δημιουργίες του ιδιοκτήτη του, του φίλου μου του Γιάννη του Βέκκη.

 

Πηγαίος λαϊκός καλλιτέχνης ο Γιάννης, χρησιμοποιεί και αξιοποιεί για τις κατασκευές του -κι αυτό είναι το εντυπωσιακό- υλικά άχρηστα που διαφορετικά θα κατέληγαν στα σκουπίδια.

Δίνει ζωή και μετατρέπει φθαρμένα ελαστικά αυτοκινήτων, σε πανέμορφους κύκνους, σε επιβλητικούς ελέφαντες, σε άγριους αλιγάτορες, σε συμπαθητικά σαλιγκαράκια, χελώνες, ψαράκια και τόσα άλλα ζώα που κοσμούν την νησίδα μπροστά απ’ το πρατήριό του.

Ένα άλλο υλικό που αρέσκεται πολύ να χρησιμοποιεί στις κατασκευές του είναι το γυαλί. Από χιλιάδες μπουκάλια είναι φτιαγμένος ο εντυπωσιακός και συνάμα λειτουργικός ανεμόμυλος στην είσοδο του πρατηρίου του.

Τα χέρια του δουλεύουν με ζηλευτή επιδεξιότητα ως πρώτη ύλη και το ξύλο, απ’ το οποίο έχει φτιάξει δεκάδες μικρές και μεγάλες πανέμορφες ξύλινες κατασκευές.

Σπιτάκια, ποδηλατάκια, πουλάκια και κάθε λογής εντυπωσιακές στη σύλληψη και την κατασκευή δημιουργίες κοσμούν το εσωτερικό του χώρου εργασίας του, ο οποίος χάρη στο μεράκι, τον ενθουσιασμό και τον καλλιτεχνικό του οίστρο έχει μεταμορφωθεί σε ένα εκθετήριο πρωτοποριακής μοντέρνας τέχνης.

του συγγραφέα Μάκη Πάνου…