Σε γενικευμένη σύρραξη με τη Νέα Δημοκρατία αναμένεται να εξελιχθεί η σημερινή συζήτηση στη Βουλή για την πώληση πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία. Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να εξαπολύσει επίθεση κατά της αντιπολίτευσης, ωστόσο έχει ανοιχτό και εσωκομματικό μέτωπο.

Ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να είναι παρών στη συζήτηση της επερώτησης στον Πάνο Καμμένο για τα βλήματα στη Σαουδική Αραβία η οποία αναμένεται να ξεκινήσει στις 13:00.

Αυτό κατά πολλούς είναι ένδειξη στήριξης στον υπουργό Άμυνας, ωστόσο είναι πολλές οι φωνές που ζητούν την ακύρωση της συμφωνίας.

Νίκος Φίλης, Πάνος Σκουρλέτης, Γιώργος Κυρίτσης, Νίκος Ξυδάκης δημοσίως έχουν ταχθεί κατά της συμφωνίας με τη Σαουδική Αραβία και εδώ, κατά πολλούς κρίσιμη είναι η τοποθέτηση του Δημήτρη Βίτσα ο οποίος κατά πολλούς έχει την ίδια άποψη.

Μια τυχόν ακύρωση της συμφωνίας θα κοστίσει 66 εκατομμύρια ευρώ, όσα δηλαδή και τα χρήματα που θα έπαιρνε η χώρα από την πώληση.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί σε σκάνδαλα της περιόδου διακυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ενώ παραμένει άγνωστο εάν θα αναφερθεί στο ρόλο Παπαδόπουλου που εμφανίζεται ως μεσάζων.

Πηγή: newsit.gr