Ανακοίνωση που αφορά το Δώρο Χριστουγέννων 2017 εξέδωσε ο ΟΑΕΔ και τα νέα είναι ευχάριστα καθώς θα καταβληθεί νωρίτερα από το προβλεπόμενο στους δικαιούχους σε σχέση με προηγούμενες χρονιές.

Συγκεκριμένα:

• Από τη Δευτέρα 11.12.2017 θα καταβάλλεται το Δώρο Χριστουγέννων 2017 στους επιδοτούμενους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.
• Από τη Δευτέρα 11.12.2017 θα προπληρωθούν τα επιδόματα ανεργίας, τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων και τα βοηθήματα ανεργίας των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων, που κανονικά καταβάλλονται από 11.12.2017 μέχρι και 07.01.2018.

Οι πιστώσεις θα γίνουν από τη Διοίκηση του Οργανισμού στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Σημειώνεται, από τον Οργανισμό, ότι ο έλεγχος για την αυτοπρόσωπη παρουσία των τακτικά επιδοτουμένων ανέργων, των δικαιούχων για το Δώρο Χριστουγέννων 2017, των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων και των μακροχρονίως ανέργων στα χρονικά διαστήματα που τους έχουν οριστεί, εξακολουθεί να ισχύει.

Η χρονική περίοδος που αφορά τον υπολογισμό για το Δώρο Χριστουγέννων 2017 αφορά το διάστημα από την 1η Μαΐου μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου. Οι μισθωτοί δε, των οποίων η εργασιακή σχέση δεν διήρκησε για ολόκληρο το παραπάνω χρονικό διάστημα, δικαιούνται να λάβουν τμήμα του δώρου, ανάλογο με τη χρονική διάρκεια της εργασιακής τους σχέσης.

Σε περίπτωση που δε γίνει έγκαιρη καταβολή στο Δώρο Χριστουγέννων 2017 και ως εκ τούτου παραβίασης της σχετικής νομοθεσίας, οι εργαζόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στα αρμόδια κατά τόπους Τμήματα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων προκειμένου να ενημερωθούν για τα δικαιώματα τους και τις αναγκαίες ενέργειες ώστε να κινηθεί η αυτόφωρος διαδικασία.

Υπολογίστε online το Δώρο Χριστουγέννων 2017
Με την νέα online εφαρμογή του έχει δημιουργήσει το ΚΕ.Π.Ε.Α. δίνεται η δυνατότητα οι εργαζόμενοι να υπολογίσουν μόνοι τους το Δώρο Χριστουγέννων που δικαιούνται, πατώντας το παρακάτω σύνδεσμο: http://kepea.gr/calc-doro-xristoygennon.php

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση οι εργαζόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τον ιστότοπο του Κέντρου Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων www.kepea.gr ή μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 210 8202100 & 210 8202174 ή μπορούν να επισκέπτονται το Κέντρο από τις 09:00 το πρωί μέχρι τις 19:30 το βράδυ στη διεύθυνση Αινιάνος 3 & Πατησίων 69, Αθήνα.

Το Δώρο Χριστουγέννων δίνεται στους δικαιούχους από τον ΟΑΕΔ, κάθε χρόνο λίγο πριν ή μέσα στην εβδομάδα των Χριστουγέννων.

Έτσι, πριν τις εορτές των Χριστουγέννων θα καταβληθούν από τον ΟΑΕΔ, όλα τα επιδόματα:

Το επίδομα ανεργίας
Τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων
Τα βοηθήματα ανεργίας των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων
Το επίδομα μητρότητας
Το Δώρο Χριστουγέννων του ΟΑΕΔ στους επιδοτούμενους ανέργους.