Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ) με απόφαση των μελών του Δ.Σ με δεδομένες τις ελλείψεις που καταγράφονται στο μηχανολογικό εξοπλισμό των νοσοκομείων, αποφάσισε ομόφωνα και εξοπλίζει άμεσα τρία νοσοκομεία της κεντρικής Μακεδονίας με πλήρη συστήματα αιμοκαθαρτικών μηχανημάτων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών.
Τα Τρία σύγχρονα μηχανήματα αιμοκάθαρσης, θα παραδοθούν σταδιακά προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες της μονάδας τεχνητού νεφρού του Νοσοκομείου Άγιος Παύλος Θεσσαλονίκης, Γενικό Νοσοκομείο Πολυγύρου και Εδέσσης.

Το έργο που έχει αναπτύξει ευρύτερα στον τομέα της Κοινωνικής Πολιτικής, κυρίως όμως στο χώρο της υγείας, θα παρουσιάσει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ), σε ειδική εκδήλωση που οργανώνει στις 15 Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη.

Το πρώτο σύγχρονο μηχάνημα αιμοκάθαρσης, ήδη παραδόθηκε στο νοσοκομείο Πολυγύρου στη Χαλκιδική και θα εγκαινιαστεί το επόμενο διάστημα , άμεσα όμως θα γίνει και η παράδοση και στα άλλα δυο νοσοκομεία.

Εκτός όμως από τα αιμοκαθαρτικά μηχανήματα, ήδη η ΠΕΔ-ΚΜ στο πλαίσιο των κοινωνικών δράσεων που αναπτύσσει, προμηθεύσε το αντικαρκινικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Θεαγένειο», με ένα σύγχρονο μηχάνημα για να γίνονται μικροχειρουργικές επεμβάσεις στην ουρολογική κλινική, το οποίο τέθηκε σε λειτουργία και ένα μηχάνημα ακόμη που ζήτησε η Καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου Παπανικολάου, που θα παραδοθεί άμεσα, ενίσχυσε και εκσυγχρόνισε τον εξοπλισμό των Κέντρων Υγείας Αριδαίας και Μουδανιών, σε συνεργασία με ιδιωτική εταιρεία. Όπως επίσης και τα δύο αγροτικά ιατρεία στο Δήμο Σιντικής στο Σιδηρόκαστρο, ένα ιατρείο αγροτικό στην Επτάλοφο του Κιλκίς και το αγροτικό ιατρείο των Προμάχων στην επαρχία Αριδαίας.