Άνεργοι ηλικίας από 18 έως 24 ετών θα πρέπει να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους για να πιστωθεί αυτόματα στο λογαριασμό τους το ποσό των 400 ευρώ. Έως την ερχόμενη Τετάρτη θα πρέπει να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους και μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου θα πιστωθούν στο λογαριασμό τους το ποσό.

Η διαδικασία

Οι άνεργοι που δεν λαμβάνουν επίδομα θα πρέπει να μπουν στην εφαρμογή που ήδη λειτουργεί στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) για την επικαιροποίηση ή τη δήλωση του τραπεζικού του λογαριασμού (ΙΒΑΝ) και των στοιχείων επικοινωνίας.
Στην αρχική σελίδα του ΟΑΕΔ εμφανίζεται ένα μήνυμα για την επικαιροποίηση των στοιχείων. Εκεί πρέπει να πατήσουν οι δικαιούχοι και να δηλώσουν τα στοιχεία τους.
Προϋπόθεση για τη λήψη της ενίσχυσης είναι ο άνεργος να ήταν εγγεγραμμένος στα μητρώα του ΟΑΕΔ την 31η Οκτωβρίου 2017 και να εξακολουθεί να διατηρεί την ιδιότητα του ανέργου έως σήμερα.
Οι δυνητικοί δικαιούχοι του Επιδόματος Νεανικής Αλληλεγγύης ανέρχονται σε περίπου 55.000 άτομα και για τη χορήγηση του ποσού έχει δεσμευθεί κονδύλι άνω των 20.000.000 ευρώ.