Δώρα, στολίδια και ευχές μοίρασε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στην εορταστική χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τα παιδιά που νοσηλεύονται στην Παιδιατρική και Παιδοογκολογική Κλινική του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.


Η εκδήλωση, στο πλαίσιο της δράσης «Το Βαλιτσάκι της Αγάπης» που υλοποιεί το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, έγινε παρουσία της Προέδρου και Διευθύνουσας Συμβούλου του Κέντρου Άννας Μυκωνίου.
Εκτός από τα δώρα, τα νοσηλευόμενα παιδιά είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν ένα μοναδικό «σόου μαγείας» και να διασκεδάσουν, ενώ η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τους έδωσε τα στολίδια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο των κλινικών.


Ο κ. Τζιτζικώστας χαιρέτισε τα παιδιά, τους έδωσε τα δώρα τους και συνομίλησε με γονείς, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας τόνισε ότι «κάθε χρόνο η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι πιστή τέτοιες μέρες στο ραντεβού της με τους νοσηλευόμενους συνανθρώπους μας και ειδικά με τα παιδιά στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Προσπαθούμε με δράσεις όπως ‘Το Βαλιτσάκι της Αγάπης’ να δώσουμε χαρά αυτές τις γιορτινές μέρες και να αισθανθούν όλα τα παιδιά τα Χριστούγεννα. Στόχος μας είναι να απαλύνουμε όσο μπορούμε τον πόνο και των παιδιών και των γονέων τους και να τους δώσουμε κουράγιο να ξεπεράσουν τα προβλήματα υγείας τους. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για όσους δοκιμάζονται και έχουν προβλήματα με το μεγαλύτερο αγαθό, την υγεία. Χρόνια πολλά, Υγεία και Καλά Χριστούγεννα σε όλους».
Οι δράσεις στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Το Βαλιτσάκι της Αγάπης» θα συνεχιστούν όλη την εορταστική περίοδο σε νοσοκομεία, ορφανοτροφεία, σωφρονιστικά ιδρύματα, γηροκομεία, παιδιατρικές κλινικές, παιδικά χωριά και οίκους ευγηρίας, με θεατρικές παραστάσεις, stand up comedy, μουσικές βραδιές, σόου μαγείας κ.ά., ενώ ενεργή είναι η στήριξη των θεατρικών ομάδων της Θεσσαλονίκης, μουσικών σχημάτων, τραγουδιστών, μάγων και ξυλοπόδαρων.