Η Πολιτιστική και Επιμορφωτική Εταιρεία Αρναίας ετοίμασε την Χριστουγεννιάτικη γιορτή για το «Μέλωμα του Χριστού» που θα γίνει σήμερα το βράδυ, παραμονή των Χριστουγέννων, στις 7.30 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία της Αρναίας.


Το παραδοσιακό Χριστόψωμο βάρους 400 κιλών που θα έχει διαστάσεις 2×2 μέτρα και θα παρασκευαστεί από επαγγελματίες της περιοχής και θα μοιραστεί μαζί με μέλι και καρύδια, στον κόσμο.


Το «Μέλωμα του Χριστού» και η γιορτή του Χριστόψωμου είναι η κορύφωση μιας σειράς εκδηλώσεων που προηγούνται ως διαδικασία και θυμίζει μια ιεροτελεστία και ξεκινάει από το πρωί της Παραμονής των Χριστουγέννων… στην συνέχεια αργά το απόγευμα της Παραμονής Χριστουγέννων, το Χριστόψωμο, τα καρύδια με το μέλι μεταφέρονται στην κεντρική πλατεία της Αρναίας, όπου πλήθος κόσμου περιμένει την τέλεση του εθίμου.
Στην γιορτή μετέχει όλο το χωριό αφού παντού ακούγονται κάλαντα από μικρούς και μεγάλους που με φαναράκια στα χεράκια περιδιαβαίνουν στα παραδοσιακά καλντερίμια του χωριού για να καταλήξουν στο κέντρο της Αρναίας όπου υπό τους ήχους της Μουσικής και των τραγουδιών της Μικτής Χορωδία και της Φιλαρμονικής της Αρναίας μοιράζεται το Χριστόψωμο και το μέλι με τα καρύδια στον κόσμο.