Στα πρωταθλήματα του νομού και γενικότερα έχουν ολοκληρωθεί οι πρώτοι γύροι και θα μπορούσε να τους χαρακτηρίσει κάποιος και γύροι των… νεοφώτιστων σχετικά με τα της Χαλκιδικής.

Αρχικά, στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής εντυπωσιάζει ο Άρης Πλααιοχωρίου που βρίσκεται στη κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και πάει για ακόμη μεγαλύτερα πράγματα στο δεύτερο γύρο. Αν και νεοφώτιστοι στη κατηγορία οι κιτρινόμαυροι τα πάνε εξαιρετικά και αφήνουν υποσχέσεις για τη συνέχεια εκπροσωπώντας με τον καλύτερο τρόπο τη Χαλκιδική.

Στη συνέχεια και λίγο πιο κάτω, στην Α’ κατηγορία του νομού, μια ακόμη νεοφώτιστη, η Όλυνθος έκλεψε τις εντυπώσεις με τη βαθμολογική συγκομιδή αλλά και το όμορφο ποδόσφαιρο. Μετά από 30 και πλέον χρόνια η Όλυνθος επέστρεψε στην Α’ κατηγορία του νομού και στο πρώτο μισό τα πήγε περίφημα. Καλές εντυπώσεις άφησε και ο Μαρμαράς στο πρώτο γύρο, όπως θετικά δείγματα έδειξαν η Σάρτη, ο Αριστοτέλης Σ/Σ, αλλά και η Φώκαια.

Πηγαίνοντας στη Β’ κατηγορία και το Βόρειο όμιλο συναντά κανείς ως νεοφώτιστες τις Κρήμνη, Μ. Παναγία, Ουρανούπολη και Αμμουλιανή. Κρήμνη και Ουρανούπολη είχαν καλύτερη παρουσία από τις υπόλοιπες σε αυτό το πρώτο γύρο, ωστόσο τα εύσημα πάνε και στη νεοσύστατη Αμμουλιανή που μπορεί να μην έχει πολλούς βαθμούς αλλά η προσπάθεια είναι αξιοζήλευτη.

Ο Νότιο όμιλος καλωσόρισε στη Β’ κατηγορία τις Καλύβες, Ζωγράφου, Παλιούρι και Άγιο Μάμα. Όλες βρίσκονται στις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας, κάνουν προσπάθεια να παραμείνουν στη κατηγορία από την άλλη όμως οι περισσότερες αρέσκονται να χρησιμοποιούν νεαρούς παίκτες με αποτέλεσμα να πάρουν το… βάπτισμα του πυρός.

Συνοψίζοντας, καθεμιά έχει τη δική της πορεία και τη δική της συμμετοχή σε αυτούς τους πρώτους γύρους που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και γύροι… των νεοφώτιστων.