Το νέο τέλος διαμονής που θα αρχίσει να ισχύει στην Ελλάδα την 1η Ιανουαρίου του 2018, θα αυξήσει το κόστος διακοπών των τουριστών στη χώρα μας όμως δεν ξενίσει τους έμπειρους ταξιδιώτες, επισημαίνουν οι ρώσοι τουρ οπερέιτορ.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την ένωση ρώσων τουρ οπερέιτορ, ATOR, προς τα μέλη της, η Mouzenidis Travel τοποθετεί την επιβάρυνση που θα προκαλέσει το τέλος στους Ρώσους τουρίστες στα 40 ευρώ ανά ταξίδι.

Στην Biblio-Globus εκτιμούν ότι οι έμπειροι ταξιδιώτες δεν θα αιφνιδιαστούν από το τέλος διαμονής καθώς αντίστοιχα τέλη ισχύουν στις ευρωπαϊκές χώρες εδώ και πολλά χρόνια.

Η ATOR μεταφέρει ότι οι τουρίστες με οργανωμένα πακέτα θα καταβάλλουν μόνοι τους το φόρο στο ξενοδοχείο, και αυτό δεν θα περιλαμβάνεται στην τιμή του πακέτου.

Γνωστοποιεί δε ότι μεγάλα ελληνικά ξενοδοχεία ανακοίνωσαν ότι δεν θα συλλέγουν το τέλος ξεχωριστά, αλλά θα το ενσωματώσουν στο κόστος διαμονής.

Το τέλος θα ανέρχεται σε 4 ευρώ (ανά διανυκτέρευση) για τα πενστάστερα ξενοδοχεία, σε 3 ευρώ για τα τετράστερα, σε 1,50 ευρώ στα τριάστερα, και σε 50 λεπτά στα καταλύματα ενός και δύο αστέρων.

Πηγή:tornosnews.gr