Το   Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νέας Προποντίδας αποφάσισε ομόφωνα νέα μείωση 50% στα δημοτικά τέλη ‘Ύδρευσης – Αποχέτευσης – Καθαριότητας – Ηλεκτροφωτισμού’ για την πρώτη και κύρια κατοικία των τρίτεκνων οικογενειών , απαντώντας θετικά στο δίκαιο αίτημα του συλλόγου γονέων με τρία παιδιά του Δήμου Ν. Προποντίδας για εξομοίωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες όσον αφορά και στο ποσοστό μείωσης αλλά και στην εξάλειψη του ηλικιακού ορίου των τέκνων, αίτημα που κατέθεσε στο Δήμαρχο κ. Εμμανουήλ Καρρά αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου στις 26/10/2017.

Συγκεκριμένα, η με αρ. 1443/20-12-2017 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νέας Προποντίδας Ν. Χαλκιδικής, αφορά σε μείωση 50% στα δημοτικά τέλη ‘Ύδρευσης – Αποχέτευσης – Καθαριότητας – Ηλεκτροφωτισμού’ για την πρώτη και κύρια κατοικία σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού (πολύτεκνους, τρίτεκνους, οικονομικά αδύνατους, ΑΜΕΑ, μακροχρόνια άνεργους και μονογονεικές οικογένειες) με χαμηλά εισοδήματα. Αφορά τις τρίτεκνες οικογένειες χωρίς ηλικιακό όριο τέκνων, των οποίων το ετήσιο συνολικό εισόδημα πραγματικό εκκαθαρισμένο κατά το προηγούμενο του έτους ένταξης φορολογικό έτος είναι μικρότερο των 20.000 ευρώ.
Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου γονέων με τρία παιδιά του Δήμου Νέας Προποντίδας Ν. Χαλκιδικής, ευχαριστούν ιδιαίτερα το Δήμαρχο κ. Εμμανουήλ Καρρά και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νέας Προποντίδας για την έμπρακτη στήριξή τους στις τρίτεκνες οικογένειες, αλλά και στις υπόλοιπες ευπαθείς ομάδες. Με την ομόφωνη απόφασή τους, αποδεικνύουν όχι μόνο ότι κατανοούν τα προβλήματα που βιώνουν σήμερα οι τρίτεκνοι, αλλά αναγνωρίζουν και την επιτακτική ανάγκη για πλήρη και χωρίς περιορισμούς εξομοίωση των τρίτεκνων οικογενειών με τους πολύτεκνους, λαμβάνοντας υπόψη τα δραματικά δημογραφικά στοιχεία της χώρας μας.

Κατάθεση αιτήσεων από 01/02/2018
1) στο Δημαρχείο Νέων Μουδανιών, υπεύθυνοι
κ. Πούλιος Αθανάσιος τηλ. 2373350246,
κ. Κίπριλη Σωτηρία τηλ. 2373350247
2) στο πρώην Δημαρχείο Ν. Καλλικράτειας,
κ. Μπέλλου Αργυρή τηλ. 2399350031
3) στο πρώην Δημαρχείο Ν. Τρίγλιας,
κ. Μαλακόζη Αικατερίνη, τηλ. 2373350320