Την έντονη αντίδραση του κόσμου του τουρισμού συγκεντρώνει ο νέος φόρος διαμονής στα ξενοδοχεία και τα τουριστικά καταλύματα, που έκανε χθες ποδαρικό χωρίς καν να έχει υπάρξει εφαρμοστική εγκύκλιος – απόφαση, από το υπουργείο Οικονομικών.

Για «απίστευτη προχειρότητα» μιλά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ). Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) Γρηγόρη Τάσιο «αντί οι αρμόδιοι να έχουν εκδώσει από καιρό την απαραίτητη υπουργική απόφαση για τη διαδικασία είσπραξης και απόδοσης του νέου φόρου διαμονής στα τουριστικά καταλύματα, το υπουργείο Οικονομικών μας ενημέρωσε στο παρά πέντε ότι θα φέρει τροπολογία που θα τροποποιεί τον σχετικό νόμο»….

Μέχρι και σήμερα,όλοι οι εμπλεκόμενοι – οι Ξενοδόχοι, οι συνεργάτες εντός και εκτός Ελλάδας αλλά ακόμα και οι ίδιοι οι πελάτες, Έλληνες και ξένοι – βρισκόμαστε σε βαθύ σκοτάδι και σε σύγχυση, αναμένοντας, πότε επιτέλους θα δεήσουν οι αρμόδιοι να εκδώσουν την απαραίτητη εφαρμοστική Απόφαση, στην οποία θα καταγράφονται οι προβλεπόμενες διαδικασίες και οι λοιπές διευκρινιστικές κατευθύνσεις και πληροφορίες…