Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου, από τις 07.30  έως τις 19:30 θα πραγματοποιηθεί   η διαδρομή στο «Χειμερινό Μονοπάτι του Αριστοτέλη»…

…Φτάνοντας στο ιστορικό χωριό των Σταγείρων, δίπλα στα απομεινάρια του Μαχαλά, της πρωτεύουσας των Μαντεμοχωρίων, θα επισκεφθούμε αρχικά το Άλσος του Αριστοτέλη! Το άλσος, που προϋπήρχε, επιλέχθηκε το 1956 για να φιλοξενήσει το επιβλητικό άγαλμα του Αριστοτέλη, έργο του γλύπτη Νικόλα, ώστε να τιμηθεί ο μεγάλος φιλόσοφος, ο οποίος γεννήθηκε στα Αρχαία Στάγειρα.

Μέσα στο άλσος θα έχουμε την ευκαιρία να επεξεργαστούμε τα πρωτότυπα διαδραστικά όργανα, που έχουν τοποθετηθεί από το 2003, και λειτουργούν βάσει φυσικών νόμων οι οποίοι αναφέρονται στα συγγράμματα του Αριστοτέλη και ιδιαίτερα στο έργο του «Τα Φυσικά».

Πληροφορίες Διαδρομής

Η πορεία μας θα ξεκινήσει ακριβώς απέναντι από το λόφο του Αγίου Δημητρίου, όπου κατά την πρώιμη περίοδο της τουρκοκρατίας είχε αναπτυχθεί το συγκρότημα των Σιδηροκαυσίων. Τα Σιδηροκαύσια ήταν εκτεταμένη εγκατάσταση μεταλλωρύχων για την επεξεργασία μεταλλευμάτων, κυρίως αργύρου, αλλά και σημαντικό διοικητικό κέντρο της περιοχής με δικό του νομισματοκοπείο. Εκεί μάλιστα θα συναντήσουμε και περίφημο Οθωμανικό Λουτρό, το οποίο και ανακαινίζεται.

Ξεκινώντας την ανάβαση στο Αριστοτελικό Βουνό θα πεζοπορήσουμε ανάμεσα από εκατοντάδες σπάνια φυτά και βότανα, που θα οδηγήσουν τις αισθήσεις μας σε εκστατική κατάσταση και θα μετατρέψουν τον περίπατο μας σε περιβαλλοντική, πολιτιστική και ιστορική διαδρομή στο χρόνο!

Φτάνοντας μέχρι τα 750μ. περίπου, θα δούμε τη βλάστηση να αλλάζει, να γίνεται πυκνή κατεβαίνοντας, αλλά συχνά να διακόπτεται από πανέμορφα ξέφωτα με απίστευτη θέα στο γαλάζιο του Ακάνθιου και του Στρυμωνικού Κόλπου.

Θα διαβούμε ένα μονοπάτι, που δεν απλά μια περιπατητική διαδρομή, αλλά μία εμπειρία παγκόσμιας μοναδικότητας – εμπειρία ζωής!

Μετά την ολοκλήρωση της πεζοπορικής μας ημέρας θα ακολουθήσει γεύμα σε ταβέρνα της περιοχής (προαιρετικά).

Γενικές Πληροφορίες

Αναχώρηση στις 07.30 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο). Επιστροφή στο ίδιο μέρος στις 19.30.

Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε είναι διάσχιση 15 χιλ. και ξεκινάει από το Άλσος του Αριστοτέλη στα Στάγειρα και καταλήγει στην Ολυμπιάδα. Είναι σχετικά βατή και απαιτείται μέτρια φυσική κατάσταση.

Συγκεκριμένα:

• Μήκος Διαδρομής: 15 χιλ.
• Υψομετρική διαφορά ανάβασης: 400 μ.
• Υψομετρική διαφορά κατάβασης: 900 μ.
• Μέγιστο Υψόμετρο: 755 μ.
• Χρόνος Πεζοπορίας: Σύνολο 5 ώρες
• Βαθμός Δυσκολίας: 2+

Πληροφορίες Συμμετοχής

Κόστος συμμετοχής / άτομο: 17 ευρώ

Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται:

• Μεταφορά με πούλμαν από Θεσσαλονίκη και επιστροφή
• 3 έμπειροι συνοδοί outdoor δραστηριοτήτων της Green Oliver
• Οργάνωση και συντονισμός από την εταιρεία Green Oliver
• ΦΠΑ 24%

Δηλώσεις Συμμετοχής μέχρι Πέμπτη 18 Ιανουαρίου
(αναλόγως διαθεσιμότητας θέσεων)

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνό με μήνυμα στη σελίδα μας ή με e-mail στο info@greenoliver.gr ή τηλεφωνικώς στο 6977 212892, ώστε να γίνει η κράτηση θέσης και τις επόμενες δύο εργάσιμες ημέρες καλούνται να πραγματοποιήσουν την κατάθεση ολόκληρου του ποσού για την επιβεβαίωση της συμμετοχής τους.

Λογαριασμός Κατάθεσης

IBAN: GR36 0172 2020 0052 0208 7067 599 στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας!

Για την καλύτερη διοργάνωση της εξόρμησής μας, σας παρακαλούμε πραγματοποιήστε έγκαιρα την εγγραφή σας εξοφλώντας το αντίτιμο.

Απαραίτητα για την Εξόρμηση

1. Ορειβατικά μποτάκια
2. Γκέτες ορειβασίας (προαιρετικά)
3. Ζεστά ρούχα όπως fleece, μπουφάν, ισοθερμικά
4. Αδιάβροχο και κάλτσες
5. Ορειβατικό σακίδιο πλάτης για τα προσωπικά σας αντικείμενα
6. Νερό
7. Σνακ (σάντουιτς, σοκολάτες, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, φρούτα κλπ)
8. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)
9. Χαρτομάντιλα

Παρατηρήσεις

Το πρόγραμμα της εξόρμησης μπορεί να τροποποιηθεί σε περίπτωση άσχημων καιρικών συνθηκών.

Επιστροφή χρημάτων για ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και 3 ημέρες πριν από την ημέρα της εκδήλωσης. Σε διαφορετική περίπτωση δε γίνεται επιστροφή λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της δραστηριότητας.

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία μπορείτε να στείλετε μήνυμα στη σελίδα Green Oliver ή να καλέσετε στο τηλέφωνο 6977 212892.

Φιλικά,

GREEN OLIVER TEAM

Outdoor Activities
Outdoor Training
Trips & Services
Econews & Natural Lifestyle

T. +30 6977 212892
E. info@greenoliver.gr
W. http://www.greenoliver.gr/
F. https://www.facebook.com/greenoliver.gr/
I. https://www.instagram.com/greenoliver.gr/