Κλιμάκωση των αγροτικών κινητοποιήσεων την ερχόμενη εβδομάδα, με πανελλαδικά μπλόκα σε κομβικά σημεία των εθνικών οδών, αποφάσισαν οι αγρότες, στην συνάντηση της γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, που πραγματοποιήθηκεστη Λάρισα.

Επίσης, αποφάσισαν να διοργανωθεί πανελλαδικό συλλαλητήριο και κατά την διάρκεια της διοργάνωσης της Agrotica, στην Θεσσαλονίκη, στις 3 Φεβρουαρίου.

Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Καρδίτσας, Βαγγέλης Μπούτας, σημείωσε πως υλοποιείται η απόφαση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων για συνέχιση των κινητοποιήσεων, με μπλόκα προς το τέλος του Ιανουαρίου.

Επαφές με όλες τις δυνάμεις του πρωτογενούς τομέα στην χώρα μας, ξεκινά από σήμερα, αντιπροσωπεία της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας, με στόχο να διερευνηθεί το ενδεχομένο να συστήσουν από κοινού ένα Συντονιστικό Ελλάδας που θα “τρέξει” καταρχήν τις φετινές κινητοποιήσεις.

“Αυτή είναι η απόφαση που λήφθηκε στη σημερινή συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 50 εκπρόσωποι του πρωτογενούς τομέα από Ημαθία, Πιερία, Κιλκίς, Χαλκηδόνα και Χαλκιδική” τόνισε ο κ. Παπαδάκης, μέλος της συντονιστικής Επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας.

Πρόσθεσε δε, ότι “ομόφωνα τονίστηκε από όλους τους συμμετέχοντες στη συνεδρίαση, να μην γίνει καμία επαφή με τους προσκείμενους στην Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, του αγροτοσυνδικαλιστή, Βαγγέλη Μπούτα”.

Όπως μετέφερε ο ίδιος, διαπίστωση όλων όσων βρέθηκαν στην σημερινή πολύωρη συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας, αποτελεί, ότι “με μεμονωμένες κινήσεις σε επίπεδο δήμων ή και νομών, οι αγροτικές κινητοποιήσεις δεν θα έχουν τη δυναμική που τους πρέπει”, και στο πλαίσιο αυτό επισήμανε: “Η ένωση δυνάμεων των Ελλήνων του πρωτογενούς τομέα, αποτελεί τη χρυσή ευκαιρία για όλους μας, απέναντι στα πολλά και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σαν κλάδος και σαν μονάδες”.

dikaiologitika.gr