Αθλητικά

Ο Μουζενίδης έκανε Πανελλήνιο ρεκόρ & είναι 1ος έφηβος στον κόσμο

ο Μουζενίδης είναι ο Νο1 έφηβος για το 2018.Κανένας άλλος στον κόσμο (μέχρι στιγμής) δεν έχει καταφέρει να περάσει τα 20μ. εκτός από τον Μουζενίδη και τον Τόμσεν

Ο  Οδυσσέας Μουζενίδης στους Αμπελόκηπους της Θεσσαλονίκης ρίχνοντας στη σφαιροβολία για πρώτη φορά πάνω από τα 20μ. σημείωσε ένα πολυαναμενόμενο  πανελλήνιο ρεκόρ.

Ο αθλητής  έριξε 20.09μ. με την 6κιλη σφαίρα αγωνιζόμενος στην κατηγορία των εφήβων για να σημειώσει νέο πανελλήνιο ρεκόρ καταρρίπτοντας το δικό του που ήταν 19.93μ. από πέρσι (28/1) και πάλι στη Θεσσαλονίκη.

Εκτός από το γεγονός ότι έριξε για πρώτη φορά πάνω από 20μ. ο Μουζενίδης βλέπει πλέον το όνομα του να φιγουράρει και στη δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, πίσω από το Νορβηγό Μάρκους Τόμσεν που έχει ρίξει 21.47μ. Κανένας άλλος στον κόσμο (μέχρι στιγμής) δεν έχει καταφέρει να περάσει τα 20μ.

Ωστόσο, ο Τόμσεν είναι γεννημένος το 1998 και από 31 Δεκεμβρίου έχει πάψει να αγωνίζεται ως έφηβος. Μπορεί στη λίστα της IAAF να φιγουράρει η δική του επίδοση ως κορυφαία, όμως ο Μουζενίδης είναι ο Νο1 έφηβος για το 2018.

Tags

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close