Οι εκδηλώσεις  ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί της Κυριακής, με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Άνθιμο, να τελεί αρχιερατική θεία λειτουργία στον ιερό ναό του αγίου Δημητρίου κατά της χρήσης του όρου «Μακεδονία».

Χιλιάδες κόσμου έχουν συγκεντρωθεί στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης για να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο για την υπεράσπιση του ονόματος της Μακεδονίας.

Άνθρωποι κυρίως από τη Μακεδονία αλλά και από άλλες περιοχές της χώρας έχουν καταφτάσει στη Θεσσαλονίκη για να στείλουν μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση αλλά και στους γείτονές μας, για τη μη χρήση του όρου Μακεδονία, στην ονομασία της ΠΓΔΜ.

 

Ελληνικές σημαίες ανεμίζουν, ενώ πολλοί από τους συμμετέχοντες φορούν παραδοσιακές στολές και χορεύουν υπό τους ήχους παραδοσιακών τραγουδιών.

Στη συγκέντρωση στην πλατεία του Λευκού Πύργου που είναι προγραμματισμένη για τις δύο το μεσημέρι, αναμένεται να φτάσουν περισσότερα από 500 τουριστικά λεωφορεία που έχουν ναυλωθεί για τη μεταφορά πολιτών στο συλλαλητήριο, ενώ η αστυνομία εκτιμά ότι περίπου 30.000 διαδηλωτές θα δώσουν το «παρών».

Επεισόδιο σημειώθηκε πριν από λίγο στην περιοχή της Καμάρας,

Επεισόδιο σημειώθηκε πριν από λίγο στην περιοχή της Καμάρας, όπου είναι σε εξέλιξη αντισυγκέντρωση αντιεξουσιαστών, ενάντια στο συλλαλητήριο που πραγματοποιείται σήμερα στην πόλη, για το Σκοπιανό. Σύμφωνα με το thestival, ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε άτομα που κρατούσαν ελληνικές σημαίες και κατευθύνονταν στον χώρο του συλλαλητηρίου. Οι άγνωστοι πήραν τις σημαίες και τις έσπασαν, ενώ στη συνέχεια διαπληκτίστηκαν με περαστικούς….

*Ρεπορτάζ: Σουζάνα Καζάκα
*Επιμέλεια Οπτικοακουστικού Υλικού – Φωτογραφίες : Ζωή Γανίτη