ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣΑΠΟ 8 ΕΩΣ 12 ΕΤΩΝ

…Είμαι αυτός που είμαι και κάνω ότι μπορώ…

Β ΚΥΚΛΟΣ

Το να μεγαλώνεις παιδιά με αυτοεκτίμηση είναι μια συνήθης έγνοια των γονιών. Όταν ένα παιδί είναι αντιμέτωπο με μια ειδική μαθησιακή δυσκολία, το ζήτημα της αυτοεκτίμησης αποκτά μια άλλη οπτική. Η απόκτηση αυτοεκτίμησης έχει ιδιαίτερη σημασία για τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες όχι για τη βελτίωση της ακαδημαϊκής επίδοσης αλλά για την διαμόρφωση μιας υγιούς προσωπικότητας. Τα παιδιά είτε εξαιτίας της άγνοιας της φύσης των μαθησιακών δυσκολιών είτε εξαιτίας των αρνητικών μαθησιακών εμπειριών στο σπίτι και στο σχολείο συχνά αναπτύσσουν ένα σύνολο δυσλειτουργικών συμπεριφορών. Παραίτηση, αποφυγή, φόβος, ψυχοσωματικές ενοχλήσεις, αρνητικότητα, απογοήτευση, θυμός, προκλητικές ή ανώριμες συμπεριφορές είναι συνέπειες της χαμηλής αυτοεκτίμησης που έχει σχηματιστεί από τις αρνητικές μαθησιακές εμπειρίες του παιδιού και το άγχος να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των γονέων ή των εκπαιδευτικών.

Η απόκτηση συναισθηματικής παιδείας θεωρείται το θεμέλιο της ανάπτυξης του παιδιού και αποτελεί στόχο του βιωματικού εργαστήριου. Στο εργαστήρι μπορούν να συμμετέχουν παιδιά με δυσλεξία, υπερκινητικότητα, δυσκολίες συγκέντρωσης, δυσορθογραφία, δυσαναγνωσία και οποιαδήποτε δυσκολία μάθησης. Μέσα από την αναγνώριση και την καλλιέργεια των συναισθημάτων τους επιδιώκεται η ανάπτυξη της αυτοεκτίμηση τους και η μείωση αρνητικών συμπεριφορών.

Το εργαστήρι θα γίνεται κάθε δεύτερη Τετάρτη από τις 17:30 ως τις 19:00 και το σύνολο των συναντήσεων θα είναι 5 με δυνατότητα επέκτασης τη νέα χρονιά. Για τους γονείς Θα προηγηθεί συνάντηση γνωριμίας και ενημέρωσης σε σχέση με την επίδραση των μαθησιακών δυσκολιών στη ζωή του παιδιού και της οικογένειας…

Ημερομηνίες συναντήσεων:

Συνάντηση γονέων: Πέμπτη 01 Φεβρουαρίου 2018

Τετάρτη 07 Φεβρουαρίου 2017 17:30 – 19:00
Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2017 17:30 – 19:00
Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2017 17:30 – 19:00
Τετάρτη 14 Μαρτίου 2017 17:30 – 19:00
Τετάρτη 21 Μαρτίου 2017 17:30 – 19:00

Οι συναντήσεις θα διεξαχθούν στο χώρο του γραφείου, Χαριλάου Τρικούπη 29, Πολύγυρος.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Περιορισμένος αριθμός θέσεων.

Πληροφορίες – Κράτηση Θέσης (ως τις 29 Ιανουαρίου): Τσίγγανου Ιωάννα, Ψυχολόγος τηλ. 6973868557

Η Τσίγγανου Ιωάννα είναι ψυχολόγος, απόφοιτος του τμήματος ψυχολογίας του ΑΠΘ(αρ. άδειας α 10/1319, 8-4-2005) με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ειδική Αγωγή. Πιστεύει στη δια βίου μάθηση και εκπαίδευση για αυτό και παρακολουθεί συστηματικά εκπαιδευτικά σεμινάρια και συνέδρια. Έχει παρακολουθήσει 4ετή εκπαίδευση μου στην ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία μέσω ψυχοδράματος ενώ από το 2016 εκπαιδεύεται στην αφηγηματική ψυχοθεραπεία. Δραστηριοποιείται ως ψυχολόγος από το 2007 και έχει εργαστεί σε μεταδευτεροβάθμιες εκπαιδευτικές δομές, μονάδες ειδικής αγωγής και μονάδες ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης. Τρέφει ιδιαίτερη αγάπη για το συντονισμό των ομάδων γονέων πιστεύοντας βαθιά στην ανάγκη των γονέων για μοίρασμα σκέψεων και συναισθημάτων. Από το 2012 διατηρεί γραφείο ως ιδιώτης ψυχολόγος στον Πολύγυρο, στα Νέα Μουδανιά και στην Κασσάνδρα παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Στο γραφείο της στον Πολύγυρο παρέχονται υπηρεσίες λογοθεραπείας .