Στην Παγκόσμια Έκθεση Τουρισμού EΜΙΤΤ της Κωνσταντινούπολη συμμετείχε ο Δήμος Αριστοτέλη από τις 25 έως τις 28 Ιανουαρίου.

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες ετήσιες τουριστικές εκθέσεις του κόσμου η οποία τελεί υπό την αιγίδα του οργανισμού ΙΤΕ (International Tourist Exhibitions), και αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα της τουριστικής βιομηχανίας της Ν.Α. Ευρώπης, που συγκεντρώνει πάνω από 600 tour operators από 106 χώρες .

Στόχος της συμμετοχής του Δήμου Αριστοτέλη στην έκθεση ήταν η προβολή της περιοχής της Β.Α. Χαλκιδικής και η γνωριμία των ξένων εμπορικών επισκεπτών και των τουριστών, με την πλούσια ιστορία και τον πολιτισμό της καθώς και τα πανέμορφα τοπία και τις ειδυλλιακές παραλίες του Δήμου.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν στο περίπτερό που φιλοξενούσε την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον Τουριστικό Οργανισμό Χαλκιδικής, δώδεκα (12) συναντήσεις (Β2Β) εκπροσώπων του Δήμου με τουριστικά γραφεία όπου τους παρουσιάστηκαν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής του Δήμου μας. Τα στοιχεία των επαφών από τις συναντήσεις θα σταλούν από τη ΑΞ.Τ.Α.Δ.Α. ΔΑΕ σε όλους τους τουριστικούς επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται.

Με την βοήθεια του συνεργάτη του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής κ. Στέφανου Χατζημανώλη, το απόγευμα της Παρασκευής 26 Ιανουαρίου παρουσία του Δημάρχου Αριστοτέλη κ. Γιώργου Ζουμπά και του προέδρου της ΑΞ.Τ.Α.Δ.Α. ΔΑΕ κ. Λευτέρη Βαλσαμή, πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση σε Τούρκους δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες, στην οποία παρουσιάστηκε ο προορισμός της Β.Α. Χαλκιδικής με τα Αρχαία Στάγειρα -πατρίδα του μεγάλου Έλληνα φιλοσόφου Αριστοτέλη-, τα οθωμανικά Σιδηροκαύσια και το βυζαντινό Άγιο Όρος, ως ενδιάμεσος σταθμός ανάμεσα στην Καβάλα και την Θεσσαλονίκη, δύο πολύ δημοφιλών σταθμών για τους Τούρκους επισκέπτες. Στους συμμετέχοντες μοιράστηκε διαφημιστικό υλικό και μία usb κάρτα που περιείχε σε ηλεκτρονική μορφή πληροφορίες, βίντεο και τα καταλύματα της περιοχής.

Ο Δήμος Αριστοτέλη με τη συμμετοχή του σε αυτού του είδους τις εκθέσεις επιδιώκει την εξωστρέφεια, τη δυναμική παρουσία της περιοχής και την ουσιαστική διείσδυσή στην τουριστική βιομηχανία καθώς και τη συστηματική προβολή τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και στις αγορές του εξωτερικού. Μέσα απ αυτές τις δράσεις, θέλουμε να αναδείξουμε έναν τόπο ευλογημένο με τεράστιο πολιτιστικό και τουριστικό απόθεμα που έμεινε ανεκμετάλλευτο εντέχνως εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Για εμάς σαν Δημοτική Αρχή δεν υπάρχουν αδιέξοδα ούτε εκβιαστικά διλήμματα, έχουμε ένα ξεκάθαρο πλάνο για την ανάπτυξη της περιοχής μέσα από ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης με κύριο άξονα τον τουρισμό που αποτελεί για την Χαλκιδική την μεγαλύτερη πηγή εισοδήματος.