Σήμερα διεξάγεται στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής και ώρα 18:00, -στο πλαίσιο του κύκλου επαφών που ξεκινά η διοίκηση του Επιμελητηρίου για την ανάδειξη των προβλημάτων που απασχολούν τον…
επιχειρηματικό κόσμο του νομού- η πρώτη του ανοικτή συνάντηση με συλλόγους και σωματεία της Χαλκιδικής.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΙΗΜΕΡΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ -«Δημιουργία εξαγώγιμου προϊόντος & εξαγωγικές διαδικασίες»

Το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ σε συνεργασία με τον εθνικό φορέα ENTERPRISE GREECE και την Επιμελητηριακή Αστική Εταιρία Χαλκιδικής «ΕΠ.ΑΝ.ΕΧ» στα πλαίσια της στήριξής τους στις τοπικές, εν δυνάμει εξαγωγικές επιχειρήσεις αλλά και των εξαγωγέων της Χαλκιδικής που βρίσκονται σε αρχικό στάδιο, διοργανώνουν ΔΩΡΕΑΝ εκπαιδευτικό σεμινάριο για τα ενήμερα μέλη του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, διάρκειας 8 ωρών με θέμα:
«Δημιουργία εξαγώγιμου προϊόντος & εξαγωγικές διαδικασίες»,

την Τρίτη και την Τετάρτη 13 και 14 Φεβρουαρίου 2018 & ώρες 16.00 – 20:00

στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής (Πολυτεχνείου 58, Πολύγυρος, 2ος όροφος)

Ο Οργανισμός Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου), είναι ο αρμόδιος εθνικός φορέας (υπό την εποπτεία του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού) για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα και την προώθηση εξαγωγών. Στο Σεμινάριο αναλύονται όλες οι ενέργειες και τα σωστά βήματα που πρέπει να κάνει ο υποψήφιος εξαγωγέας, ώστε να αποφευχθούν χάσιμο χρόνου, χρημάτων κ.λ.π. από λάθος κινήσεις λόγω άγνοιας. Στην ύλη του σεμιναρίου ενδεικτικά περιλαμβάνονται και αναλύονται τα παρακάτω θέματα:

Δημιουργία – κατοχύρωση εμπορικών σημάτων.
Δημιουργία εξαγώγιμου προϊόντος (από πλευράς της marketing διάστασής του) δηλ. design, συσκευασία (περιέκτης, ετικέτα), πιστοποιήσεις.
Σήμανση προϊόντων – barcode κ.λ.π.
Δημιουργία επικοινωνιακών εργαλείων.
Επιλογή ξένων αγορών και προσαρμογή των προϊόντων σε αυτές.
Μεθοδολογία εξεύρεσης πελατών στις αγορές – στόχους.
Δράσεις που απαιτούνται για την εξεύρεση πελατών.
Αναφορά σε Διεθνείς Εκθέσεις (τρόπος επιλογής της κατάλληλης Έκθεσης και βήματα οργάνωσης).
Αναφορά σε Β2Β συναντήσεις και τρόπος σωστής προετοιμασίας τους.
Τρόπος συζήτησης με τους υποψήφιους πελάτες, θέματα κατάρτισης εμπορικών συμφωνιών.
Τι περιλαμβάνει μια εμπορική συμφωνία.
Τρόποι παράδοσης – χρήση Διεθνών εμπορικών όρων.
Τρόποι πληρωμής – συνεργασία με τράπεζες.
Ασφαλίσεις φορτίων – πελατών.
Κοστολόγηση εξαγόμενου προϊόντος, θέματα Φ.Π.Α. εξαγωγών.
Συνοδευτικά έγγραφα εξαγωγών κ.λ.π.
Ιδιαιτερότητες – ειδικό καθεστώς εξαγωγών σε τρίτες χώρες σχετικά με έλεγχο και πιστοποίηση φορτίων (έκδοση ειδικών πιστοποιητικών κ.λ.π.)
Χρήση κατάλληλων βάσεων δεδομένων για άντληση χρήσιμων στοιχείων. Αξιοποίηση των εμπορικών μας ακολούθων.

Μετά τη λήξη του σεμιναρίου θα δοθούν στους συμμετέχοντες βεβαιώσεις συμμετοχής.

Βασική προϋπόθεση για τις επιχειρήσεις – μέλη του Επιμελητηρίου που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο σεμινάριο είναι η τακτοποίηση των οφειλόμενων συνδρομών τους προς το Επιμελητήριο παρελθόντων ετών έως 2014 καθώς και την τρέχουσα συνδρομή ανταποδοτικών υπηρεσιών έτους 2018 (πληροφορίες για τις οφειλόμενες συνδρομές των επιχειρήσεων στο Μητρώο του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής).

Οι επιχειρήσεις που δεν είναι εγγεγραμμένες στο μητρώο του Επιμελητηρίου και επιθυμούν να λάβουν μέρος στο σεμινάριο, θα πρέπει να καταβάλλουν το ποσό των είκοσι ευρώ (20€) ανά άτομο στον παρακάτω τραπεζικό λογαριασμό:

Επιμελητηριακή Αστική Εταιρία Χαλκιδικής «ΕΠ.ΑΝ.ΕΧ»
Τράπεζα Πειραιώς
Αρ. Λογαριασμού 5276-034671-536
IBAN GR1101722760005276034671
Με αιτιολογία : Σεμινάριο εξαγωγών & Ονοματεπώνυμο συμμετέχοντα

Η απόδειξη πρέπει να σταλεί μαζί την αίτηση συμμετοχής.

Η αίτηση συμμετοχής βρίσκεται αναρτημένη και στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου: www.epichal.gr και πρέπει να σταλεί στο Επιμελητήριο Χαλκιδικής συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη από την επιχείρηση το αργότερο έως την Παρασκευή 09 Φεβρουαρίου 2018. Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής: 2371024200 & 2371024300, e-mail: info@epichal.gr, υπεύθυνη κα Τζηρίτη Γεωργία και στο παρακάτω link : http://www.epichal.gr/chalkidiki/articles/article.jsp?context=103&categoryid=7007&articleid=8237

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ ΕΠΙΤΟΚΙΟΥ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΤΕΑΝ

Τη χορήγηση χαμηλότοκων δανείων για κεφάλαιο κίνησης και χρηματοδότηση επενδύσεων σε Ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις προβλέπει το πρόγραμμα «Επιχειρηματική Επανεκκίνηση». Το συνολικό ύψος των δανείων αυτών, που θα χρηματοδοτηθούν κατά 50% από το ΕΤΕΑΝ (192 εκ. ευρώ) μέσω του Ταμείου Επιχειρηματικότητας και 50% από τις συνεργαζόμενες τράπεζες (192 εκ. ευρώ) ανέρχεται σε 384 εκατ. ευρώ. Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις θα μπορούν να υποβάλλουν σχετικό αίτημα σε μία εκ των 10 συνεργαζόμενων τραπεζών από τις αρχές Φεβρουαρίου 2018 και μέχρι τη λήξη του προγράμματος (Ιούνιος 2018).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΓΙΑ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Προθεσμία έως τις 20 Φεβρουαρίου έχουν οινοποιητικές επιχειρήσεις ή οι οργανώσεις παραγωγών οίνου να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για στήριξη μέσα από το πρόγραμμα που αφορά επενδύσεις σε επιχειρήσεις οινοπαραγωγής για την αμπελοοινική περίοδο 2017-2018. Για την υλοποίηση του προγράμματος θα διατεθούν συνολικά 4.563.000 ευρώ, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην απόφαση που δημοσιεύεται σε ΦΕΚ, το οποίο υπεγράφη από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου. Στόχοι του προγράμματος είναι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας μέσω της ποιοτικής αναβάθμισης των παραγόμενων προϊόντων σε συνδυασμό με τη βελτίωση της εμπορίας, η στήριξη μικρών και μεσαίων εκμεταλλεύσεων, ώστε αυτές να διατηρηθούν ή να καταστούν οικονομικά βιώσιμες, η αύξηση του μεριδίου στην αγορά των πιστοποιημένων οίνων (Π.Ο.Π, Π.Γ.Ε, ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΩΝ, ονομασία κατά παράδοση) κατά 5% και ο αριθμός των επενδυτικών σχεδίων τα οποία θα χρηματοδοτηθούν να ανέρχονται στα 50 σχέδια ετησίως εκ των οποίων τουλάχιστον τα 20 σχέδια να αφορούν μικρές και μεσαίες εκμεταλλεύσεις. Δικαιούχοι σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση είναι οι οινοποιητικές επιχειρήσεις ή οργανώσεις παραγωγών οίνου που παράγουν και διαθέτουν προϊόντα κρασιού στο εμπόριο. Επίσης, μπορούν να καταστούν δικαιούχοι και ενώσεις δυο ή περισσοτέρων παραγωγών οίνου ή διεπαγγελματικές οργανώσεις. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να καταθέσουν εγγράφως και ψηφιακά στη Διεύθυνση Αξιοποίησης και Τεχνολογίας Τροφίμων του ΥΠΑΑΤ φάκελο στον οποίο περιλαμβάνεται η αίτηση μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά έως και την 20η Φεβρουαρίου. Συγχρόνως, πρέπει να αποστέλλουν αντίγραφο φακέλου (σε έγγραφη και σε ψηφιακή μορφή) και στη Δ.Α.Ο.Κ. στην περιοχή αρμοδιότητας της οποίας θα πραγματοποιηθούν οι δράσεις.

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ «ΟΠΑΠ Forward»

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την επίσημη έναρξη του δεύτερου κύκλου του προγράμματος επιχειρηματικότητας «OPAP Forward», το οποίο σχεδιάστηκε στο πλαίσιο της Εταιρικής Υπευθυνότητας του ΟΠΑΠ και υλοποιείται σε συνεργασία με το ελληνικό σκέλος του διεθνούς μη-κερδοσκοπικού οργανισμού Endeavor, που στηρίζει τις πιο υποσχόμενες επιχειρήσεις ανά τον κόσμο. Το πρόγραμμα, που ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2016, προσφέρει ολοκληρωμένη στρατηγική καθοδήγηση, πρόσβαση σε ένα σημαντικό επιχειρηματικό δίκτυο, σε διεθνείς αγορές καθώς και σε χρηματοδοτικά εργαλεία. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο πρώτος κύκλος υλοποίησης του προγράμματος βοήθησε τις 20 συμμετέχουσες επιχειρήσεις να δημιουργήσουν 2,347 νέες άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας και να αυξήσουν τον τζίρο τους κατά 20%.Με το ίδιο όραμα, ο ΟΠΑΠ συνεχίζει το πρόγραμμα «ΟΠΑΠ Forward» και προσκαλεί τις αναπτυσσόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που ενδιαφέρονται να εξελιχθούν και να δώσουν νέα πνοή στην ελληνική αγορά, να υποβάλουν την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής τους. Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων, που έχει ήδη ξεκινήσει από 26 Ιανουαρίου 2018 και θα ολοκληρωθεί στις 26 Φεβρουαρίου, 2018, θα γίνεται ηλεκτρονικά στον ιστότοπο Εταιρικής Υπευθυνότητας του ΟΠΑΠ https://www.opapcsr.gr/program_description/ . Πληροφορίες – διευκρινίσεις: Endeavor Greece- Υπεύθυνος Συντονισμού προγράμματος Τηλ: 210 36 24 812 / E-mail: opapforward@endeavor.org .

ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΤΟ ΝΕΟ «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΙΙ»

Στα τέλη Φεβρουαρίου αναμένεται να ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για το νέο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον ΙΙ», σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Χθες υπογράφηκε η δωρεά από την ΕΕΤ του ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος για το νέο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον ΙΙ». Μέσω του πληροφοριακού συστήματος θα γίνεται η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων και η παρακολούθηση της πορείας τους για ένταξη στις χρηματοδοτούμενες δράσεις. Η διαδικασία σύνδεσης των τραπεζών με το πληροφοριακό σύστημα θα ξεκινήσει σταδιακά από τις 15 Φεβρουαρίου και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα, οπότε θα αρχίσει η υποβολή των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους.

ΑΝΟΙΞΕ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΩΣ 50.000 ΕΥΡΩ ΣΕ 120 ΔΟΣΕΙΣ

Άρχισε η λειτουργία της πλατφόρμας ​για τη ρύθμιση οφειλών προς το Δημόσιο έως 50.000 ευρώ, κατά την παράγραφο 21 του άρθρου 15 του νόμου 4469/2017 για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων και την υπ αριθ. ΠΟΛ 1223/29-12-2017 απόφαση της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση μέσω της ιστοσελίδας της Ειδικής Γραμματείας Ιδιωτικού Χρέους http://www.keyd.gov.gr/. Η αίτηση μπορεί να αφορά οφειλές έως 50.000 ευρώ προς την Εφορία (ΑΑΔΕ) και επιπρόσθετα οφειλές έως 50.000 ευρώ προς τα ασφαλιστικά ταμεία (ΕΦΚΑ). Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του εξωδικαστικού συμβιβασμού θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για ρύθμιση και οι ελεύθεροι επαγγελματίες (γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, λογιστές, δημοσιογράφοι, αγρότες κ.ά.) με χρέη έως 50.000 ευρώ. Προσοχή όμως, η ένταξη γίνεται σταδιακά. Συγκεκριμένα, από χθες μπορούν να ρυθμίσουν χρέη ασφαλισμένοι του τ. ΟΑΕΕ οι οποίοι δεν έχουν πτωχευτική ικανότητα και χρωστούν μέχρι 50.000 ευρώ ή όσοι έχουν πτωχευτική ικανότητα, χρωστούν από 20.000 έως €50.000 και το 85% των χρεών τους συγκεντρώνεται σε χρέη προς το Δημόσιο. Όσοι έχουν χρέη κάτω από 20.000 ευρώ ή όλοι οι πρώην ασφαλισμένοι του ΕΤΑΑ και του ΟΓΑ θα ενταχθούν εφόσον λήξει η περίοδος χάριτος που έχουν για την πληρωμή εισφορών του έτους 2016. Συγκεκριμένα οι ασφαλισμένοι του τέως ΕΤΑΑ θα έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίσουν από τις 19 Μαρτίου 2018 και αντίστοιχα οι ασφαλισμένοι του τέως ΟΓΑ από το Μάιο.

ΡΕΚΟΡ ΧΡΕΩΝ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ – ΑΛΛΟΙ 52.000 ΝΕΟΙ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΣΤΟ Δ’ ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ 2017

Στα 31,2 δισ. ευρώ εκτινάχθηκαν συνολικά οι οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία στο τέλος του 2017, έναντι 30,5 δισ. ευρώ που ήταν μόλις τρεις μήνες πριν. Σύμφωνα με την έκθεση του Κέντρου Είσπραξης Ανεξόφλητων Οφειλών για το δ΄ τρίμηνο του 2017, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους ασφαλιστικούς φορείς έφτασαν στα 31,2 δισ. ευρώ καταδεικνύοντας την αδυναμία εργοδοτών, ελευθέρων επαγγελματιών, αυταπασχολούμενων και αγροτών να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους προς τα ταμεία. Η ανάλυση σχετικά με τις οφειλές στα ταμεία δείχνει ότι το μεγαλύτερο μέρος των οφειλετών χρωστάει έως 30.000 ευρώ ο καθένας. Ειδικότερα:

Το 69,26%, δηλαδή 834 .282 οφειλέτες χρωστούν έως 15.000 ευρώ ο καθένας
Το 80% , δηλαδή 969.636 οφειλέτες έχουν χρέη έως 30.000 ευρώ ο καθένας.
Μεγάλο μέρος του υπολοίπου οφειλών αφορά 89.546 οφειλέτες που έχουν οφειλή από 50.000- 100.000 ευρώ (περίπου 20% του τρέχοντος υπολοίπου)
Το μεγαλύτερο μέρος των οφειλών αφορά λίγους μεγαλο-οφειλέτες με οφειλές άνω του 1εκ. ευρώ (1. 698 οφειλέτες συγκεντρώνουν το 21,65 % του υπόλοιπου οφειλών

Σύμφωνα με την έκθεση του ΚΕΑΟ, στο δ΄ τρίμηνο του 2017 καταγράφηκαν επιπλέον 52.400 οφειλέτες στις λίστες του. Στο μεταξύ τα στοιχεία προκύπτει ότι οι οφειλέτες που βρίσκονται σε ρύθμιση την οποία εξυπηρετούν ανέρχονται σε 71.048. Άλλες 27.491 ρυθμίσεις έχουν ολοκληρωθεί, ενώ εκτός ρύθμισης έχουν βρεθεί 162.658 οφειλέτες, που αρχικά εντάχθηκαν αλλά στη συνέχεια σταμάτησαν να εξυπηρετούν τις δόσεις της ρύθμισης.

ΓΕΜΗ: ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΝΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ – ΥΠΕΡΤΕΡΟΥΝ ΟΙ ΙΚΕ

Ισχυρό προβάδισμα στις ιδρύσεις επιχειρήσεων και κατακόρυφη μείωση των διαγραφών καταγράφηκε τον πρώτο μήνα του 2018 έναντι του αντίστοιχου του 2017. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που προέρχονται από τη βάση δεδομένων του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (ΓΕΜΗ) προκύπτει ότι από 1/1/2018 έως 31/1/2018 ιδρύθηκαν 2.423 επιχειρήσεις και διαγράφηκαν 1.654. Η βελτίωση σε σχέση με το αντίστοιχο εξεταζόμενο διάστημα είναι αξιοσημείωτη, αφού οι ιδρύσεις είναι κατά 20,8% περισσότερες, ενώ οι διαγραφές υποχωρούν κατά 47,7%. Συγκεκριμένα, τον Ιανουάριο του 2017 είχαν εγγραφεί 2.006 επιχειρήσεις όλων των εταιρικών μορφών, ενώ οι διαγραφές είχαν φθάσει τις 3.166. Ανά εταιρική μορφή, προκύπτει αύξηση κατά 40% στις ιδρύσεις Ιδιωτικών Κεφαλαιουχικών Επιχειρήσεων (ΙΚΕ), ενώ καλύτερο είναι το φετινό ισοζύγιο για τις Ανώνυμες Εταιρείες. Αμετάβλητες είναι οι συστάσεις ΕΠΕ, αλλά κατά πολύ λιγότερες οι διαγραφές τους. Θετικό είναι το ισοζύγιο για τις Ομόρρυθμες και τις Ετερόρρυθμες Εταιρείες, ενώ αναφορικά με τις ατομικές, αν και τα δεδομένα είναι ακόμη αρνητικά αφού υπερτερούν οι διαγραφές, η «ψαλίδα» κλείνει.

ΜΕΣΩ e-πλατφόρμας Η ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΕΥΡΩ (ΙΚΕ)

Μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας θα γίνεται από τον Φεβρουάριο η ίδρυση των Ιδιωτικών Κεφαλαιουχικών Εταιρειών (ΙΚΕ), δηλαδή των εταιρειών που είναι γνωστές ως οι εταιρείες του ενός ευρώ. Μέσω της συγκεκριμένης πλατφόρμας, όπως είπε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, κ. Δημήτρης Αυλωνίτης, στόχος είναι να ιδρύονται και όλες οι άλλες νομικές μορφές επιχειρήσεων, ενώ σημείωσε πως το σύστημα θα διασυνδεθεί και με το ΤΑΧΙS. Επίσης, όπως σημείωσε ο ίδιος, τον Φεβρουάριο θα γίνουν οι πρώτες τροποποιήσεις του νομοθετικού πλαισίου για τις ΕΠΕ και στη συνέχεια θα υπάρξουν τροποποιήσεις και για τις ΑΕ.

ΠΛΗΡΩΜΗ ΦΟΡΩΝ ΜΕΣΩ Taxisnet ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ

Εντός του Φεβρουαρίου αναμένεται να ανοίξει στο taxisnet η δυνατότητα απευθείας πληρωμής φορολογικών οφειλών με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, με αποτέλεσμα την άμεση έκδοση φορολογικής ενημερότητας μέσω taxisnet. Σύμφωνα με ότι ισχύει μέχρι σήμερα όλες οι φορολογικές οφειλές εξοφλούνται μέσω τραπεζών ενώ μόνο για ειδικές περιπτώσεις προβλέπεται η πληρωμή στο ταμείο της εφορίας. Οι φορολογούμενοι είτε πληρώνουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις στο τραπεζικό γκισέ (με την αντίστοιχη επιβάρυνση που φθάνει ακόμη και τα 2 ευρώ ανά πληρωμή) είτε πληρώνουν μέσω των δικτύων ιντερνετικής εξυπηρέτησης των τραπεζών. Και στις δυο περιπτώσεις η ενημέρωση του taxisnet για τις πληρωμές αργεί έως και δυο εργάσιμες ημέρες με αποτέλεσμα να δημιουργούνται διάφορα προβλήματα στις συναλλαγές των φορολογούμενων. Το πιο σημαντικό πρόβλημα είναι ότι παρά το γεγονός ότι ο φορολογούμενος έχει εξοφλήσει κανονικά τις φορολογικές του υποχρεώσεις, δεν μπορεί να λάβει άμεσα αποδεικτικό φορολογικής ενημερότητας. Σύμφωνα με πληροφορίες, για την πληρωμή των φόρων μέσω της εφαρμογής του taxisnet δεν θα μπορούν να γίνουν αποδεκτές οι πληρωμές με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες που έχουν εκδοθεί από τράπεζες του εξωτερικού, αν και οι τεχνικές λεπτομέρειες του όλου συστήματος δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί. Για την ολοκλήρωση των συναλλαγών με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα δεν θα υπάρχει κάποια χρέωση για τον φορολογούμενο. Ωστόσο, δεν θα δίνεται η δυνατότητα πληρωμής σε άτοκες δόσεις. Η δυνατότητα αυτή θα συνεχίσει να δίνεται μέσω των προγραμμάτων άτοκων δόσεων που προσφέρουν οι τράπεζες τους κατόχους πιστωτικής κάρτας έκδοσής τους.

ΑΑΔΕ: ΜΕΙΩΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΕΩΣ 60% ΕΑΝ ΕΞΟΦΛΗΘΟΥΝ ΕΝΤΟΣ 30 ΗΜΕΡΩΝ

Αναλυτικές οδηγίες για την μείωση των προστίμων και των πρόσθετων φόρων, στο 60% αυτών που έχουν καταλογιστεί, εφόσον εξοφληθούν εντός 30 ημερών και διευκρινίσεις σχετικά με τις υποθέσεις τις οποίες αφορά αυτό το κίνητρο προς τους φορολογούμενους, περιλαμβάνει εγκύκλιος της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Επίσης, προβλέπεται ότι η μείωση του προστίμου ή του πρόσθετου φόρου εφαρμόζεται και επί των εκκρεμών στις 17.1.2018 υποθέσεων. Για την εφαρμογή των παραπάνω διατάξεων επί των εκκρεμών υποθέσεων, απαιτείται η υποβολή αίτησης – ανέκκλητης δήλωσης ανεπιφύλακτης αποδοχής της πράξης προσδιορισμού του φόρου ή της απόφασης της Διεύθυνσης Επίλυσης Διαφορών ή του δικαστηρίου, υπό την προϋπόθεση να μην έχει εκδοθεί αμετάκλητη δικαστική απόφαση κατά το χρόνο υποβολής της δήλωσης αποδοχής.

ΣΕ ΥΨΗΛΑ 10ΕΤΙΑΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ – ΑΥΞΗΣΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

Ο μεταποιητικός τομέας στην Ελλάδα ξεκίνησε τον πρώτο μήνα του έτους με γρήγορους ρυθμούς, ενώ οι επιχειρηματικές συνθήκες βελτιώθηκαν στον μεγαλύτερο βαθμό σε διάστημα 10 ετών, επισημαίνει η Markit. Οπως αναφέρει ο οίκος, η ανάπτυξη στην Ελλάδα ενισχύθηκε από την έντονη ζήτηση τόσο από την εγχώρια αγορά όσο και από τις αγορές του εξωτερικού. Το γεγονός αυτό ενθάρρυνε τις εταιρείες να αυξήσουν τον αριθμό εργαζομένων με τον ταχύτερο ρυθμό που έχει καταγραφεί στην ιστορία της έρευνας, συμβάλλοντας με τη σειρά τους σε ακόμα μία σημαντική αύξηση της παραγωγής. Παρόλ’αυτά, ο όγκος αδιεκπεραίωτων εργασιών αυξήθηκε για πρώτη φορά από τον Ιούνιο του 2008. Εν τω μεταξύ, η επιχειρηματική αισιοδοξία κατέγραψε νέο ρεκόρ.

ΚΑΤΑ 600 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΜΕΙΩΘΗΚΕ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Η πολυετής οικονομική κρίση, ψαλίδισε την τρέχουσα αξία της περιουσίας των Ελλήνων κατά περίπου 600 δις. ευρώ. Δεν άφησε πίσω της μόνη τη μείωση των εισοδημάτων και την απώλεια εκατοντάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας. Προκάλεσε και την απαξίωση περιουσιακών στοιχείων (μετοχών, ακινήτων, καταθέσεων) στα οποία είχαν επενδυθεί αποταμιεύσεις ετών. Για κάποιους, η μείωση της αξίας της περιουσίας τους είναι «θεωρητική» καθώς δεν χρειάστηκε να ρευστοποιήσουν κατά τη διάρκεια της κρίσης και τώρα προσβλέπουν σε μια μακρά περίοδο ανάκαμψης για να καλύψουν τα «σπασμένα». Για εκατοντάδες χιλιάδες όμως, οι απώλειες είναι πραγματικές και οριστικές. Ακίνητα που πουλήθηκαν σε εξευτελιστικές τιμές, μετοχές εταιρειών που ρευστοποιήθηκαν ή που απαξιώθηκαν πλήρως λόγω χρεοκοπίας των επιχειρήσεων, τραπεζικοί λογαριασμοί που άδειασαν, προκάλεσαν στους πολίτες απώλειες οι οποίες θα ανακτηθούν ύστερα από πολλά χρόνια ή ποτέ.

ΟΟΣΑ: ΠΡΩΤΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΩΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Τα νέα στοιχεία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) που καταγράφει την εργασία σε 35 μέλη του από τον δυτικό κόσμο δείχνουν ότι η Ελλάδα είναι στην κορυφή των ευρωπαϊκών κρατών με τον μέσο Έλληνα να δουλεύει 2.035 ώρες το χρόνο. Στον αντίποδα, οι Γερμανοί εργάζονται μόλις 1.363 ώρες. Στις ΗΠΑ, οι εργαζόμενοι εργάζονται 1.783 ώρες το χρόνο, και έρχονται στο μέσο της κατάταξης. Ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως στην Ελλάδα το 11% της εργασίας είναι μερικής απασχόλησης, ενώ στην κορυφή της σχετικής λίστας είναι η Ολλανδία με 37,7%, και ακολουθεί η Ελβετία με 27% και η Αυστραλία με 25,9%. Οι αυτοαπασχολούμενοι στην Ελλάδα ανέρχονται στο 34,1% της συνολικής εργασιακής απασχόλησης, με την Ελλάδα να είναι στη δεύτερη θέση πίσω από την Κολομβία όπου η αυτοαπασχόληση ανεβαίνει στο 51,3%.

ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Στους Δήμους, τα δικαστήρια και σε άλλους φορείς επεκτείνεται η εφαρμογή e-παράβολο ενώ προχωρά και η έκδοση και πληρωμή τους μέσω ΑΤΜ και POS. Μόνο το 2017, εκδόθηκαν 5 εκατομμύρια e-παράβολα (αύξηση 25% από το 2016) και πραγματοποιήθηκαν συναλλαγές ύψους 280 εκατ. ευρώ (αύξηση 47% από το 2016). Οι πολίτες, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας «e-παράβολο», μπορούν ήδη να εκδίδουν τα παράβολα για την άδεια πολιτικού γάμου και την αναγγελία άσκησης επαγγέλματος. Εντός του 2018, θα έχουν τη δυνατότητα να εκδίδουν ηλεκτρονικά το σύνολο των παραβόλων των Δήμων.

ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΟ Γ.Ε.ΜΗ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Όλοι οι υπόχρεοι εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ. που δεν είναι κεφαλαιουχικές εταιρίες, δηλαδή όλοι εκτός από Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε., και πιο συγκεκριμένα οι Ο.Ε. , Ε.Ε., Συν ΠΕ,. ΑΤΟΜΙΚΕΣ, ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ κλπ, έχουν υποχρέωση καταχώρισης στο Γ.Ε.ΜΗ. του αποδεικτικού υποβολής φορολογικής τους δήλωσης, σύμφωνα με το άρθρο 5 της Υ.Α. 79760/31-12-2014 (ΦΕΚ Β’ 3623). Η καταχώριση πρέπει να γίνει εντός δύο μηνών από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, με ηλεκτρονικό τρόπο από την ιστοσελίδα https://services.businessportal.gr.
ΝΕΕΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις αναβαθμίζει τις ψηφιακές του υπηρεσίες με σύγχρονες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που τις παρέχει δωρεάν σε όλα τα μέλη του, για την αύξηση της εξωστρέφειας και των πωλήσεων των τοπικών επιχειρήσεων. Συνολικά προσφέρονται 4 νέες υπηρεσίες: 1. Ιστοσελίδα προβολής των Τουριστικών Επιχειρήσεων Χαλκιδικής σε Πανελλαδική Τουριστική Πύλη (www.filoxeno.com) που υποστηρίζεται από τα Ελληνικά Επιμελητήρια, αλλά και στην Τοπική Τουριστική Πύλη που ετοιμάζεται. Αφορά καταλύματα ή ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ, επιχειρήσεις διασκέδασης, τουριστικά γραφεία, επιχειρήσεις δραστηριοτήτων, τοπικών προϊόντων κ.ά. Ειδικά στις Επιχειρήσεις Διαμονής προσφέρεται δωρεάν πλήρες και αυτοδιαχειριζόμενο σύγχρονο Σύστημα Ηλεκτρονικών Κρατήσεων (e-booking) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης, αλλά μπορεί να δέχεται και κατευθείαν κρατήσεις από την Τουριστική πύλη. 2. Ηλεκτρονικό Κατάστημα (e-shop) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης με ταυτόχρονη προβολή προϊόντων και στην Πανελλαδική Επιμελητηριακή Αγορά Προϊόντων: www.directmarket.gr . 3. Υπηρεσία Online Συμβούλου με ενημερωμένο περιεχόμενο που συνοδεύεται και από Υπηρεσία Online Συμβουλευτικής, όπου οι επιχειρήσεις μπορούν να θέτουν ερωτήματα και να λάβουν εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες για φορολογικά, χρηματοδοτικά, εργασιακά και άλλα επιχειρηματικά θέματα δωρεάν. 4. Ιστοσελίδα προβολής της επιχείρησης στον Πανελλήνιο Ηλεκτρονικό Επιχειρηματικό Οδηγό που συμμετέχει και το Επιμελητηρίου Χαλκιδικής σε δύο γλώσσες Ελληνικά και Αγγλικά και σε έκδοση για mobile, tablet με ταυτόχρονη απεικόνιση των επιχειρήσεων βάση γεωγραφικής θέσης του χρήστη και πολλά ακόμη σύγχρονα χαρακτηριστικά. Όλες οι εφαρμογές είναι πλήρως αυτοδιαχειριζόμενες αποκλειστικά από τις επιχειρήσεις. Για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας συμπληρώστε απλά την παρακάτω φόρμα: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfpv67i80cLDycq21aBSzV3aTMefjOvf3C_RoUbXzVxt2XNkQ/viewform.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, τηλ.: 2371024200 – 24300, e-mail: info@epichal.gr .

ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ!

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής καινοτομεί και προβάλει όλες τις Τουριστικές Επιχειρήσεις του Νομού στη νέα Τουριστική Πύλη Χαλκιδικής. Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στην ανάδειξη του συνολικού Τουριστικού Προϊόντος του Νομού Χαλκιδικής και τη διεύρυνση της Τουριστικής Σεζόν.
Προβάλλουμε συνολικά όλες οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον τουρισμό στον Νομό μας: Καταλύματα, Ξενοδοχεία, Αγροτουριστικά, Επιχειρήσεις Εστιατόρια, Ταβέρνες, Καφετέριες, Clubs. Επιχειρήσεις Ενοικίασης αυτοκινήτων, μηχανών, σκαφών, Τουριστικά Πρακτορεία –Γραφεία και Επιχειρήσεις με Δραστηριότητες όπως ιστιοπλοΐα, πεζοπορία, ιππασία, καταδύσεις κά.. Προβάλλονται επίσης και οι Επιχειρήσεις με Τοπικά ή Παραδοσιακά προϊόντα.
Ο επισκέπτης μέσα από την Τουριστική Πύλη της Χαλκιδικής θα γνωρίσει τις ομορφιές του νομού, τις παραλίες, τα αξιοθέατα, τα μνημεία και μουσεία και μαθαίνει για τις εκδηλώσεις και τα πανηγύρια που διοργανώνονται κάθε χρόνο.
Επισκεφτείτε τη νέα Τουριστική Πύλη της Χαλκιδικής και μέσα από το Portal Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κάνοντας click στο Filoxeno-Η Ελληνική Τουριστική Πύλη.

ΝΕΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΚΕΕΕ) ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ – ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ

Δύο νέες πρωτοπόρες τεχνολογικά υπηρεσίες προσφέρει η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων (ΚΕΕΕ) στο σύνολο των Ελληνικών επιχειρήσεων-μελών των Επιμελητηρίων. Πρόκειται για την υπηρεσία εύρεσης επενδυτικών προγραμμάτων (http://investmenttools.uhc.gr/) και την υπηρεσία ηλεκτρονικής (εξ αποστάσεως) εκπαίδευσης (http://elearning.uhc.gr/). Με την πρώτη υπηρεσία, οι επιχειρήσεις θα μπορούν να ανατρέχουν για να αντλούν όλες τις αναγκαίες πληροφορίες για όλα τα νέα επενδυτικά προγράμματα και προγράμματα απασχόλησης, όπως και όλες τις προϋποθέσεις ένταξής τους σε αυτά. Με την υπηρεσία ηλεκτρονικής (εξ αποστάσεως) ασύγχρονης εκπαίδευσης οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε ηλεκτρονική βιβλιοθήκη, στην οποία έχει αναπτυχθεί μεγάλος αριθμός μαθημάτων ασύγχρονης τηλεκατάρτισης.

ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ, ΤΗΝ ΔΟΜΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ “DOMOTEC” ΣΤΟ Metropolitan Expo | 26 – 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018.

Η έκθεση DOMOTEC, η ολοκληρωμένη έκθεση για την ανακαίνιση, την δόμηση και την εξοικονόμηση ενέργειας θα πραγματοποιηθεί από τις 26 – 29 Απριλίου 2018 στο Metropolitan Expo στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.
Μετά την πολύ επιτυχημένη διοργάνωση του 2017 η έκθεση και φέτος αναμένεται να κερδίσει τις εντυπώσεις όλης της αγοράς. Μέσα από τις εννέα διοργανώσεις της, η έκθεση έχει καταφέρει να αποτελέσει πόλο έλξης για όλη την αγορά με αυξανόμενους επισκέπτες χρόνο με το χρόνο, που στόχο έχουν την εύρεση νέων συνεργατών από την Ελλάδα και το εξωτερικό και την σύναψη εμπορικών συνεργασιών. Στόχος της φετινής διοργάνωσης είναι η ενίσχυση των ελληνικών επιχειρήσεων μέσα από το πρόγραμμα εξωστρέφειας. Η διοργανώτρια εταιρεία θα φιλοξενήσει επιχειρηματικές αποστολές από 15 χώρες από Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Β. Αφρική και Ασία. Οι διεθνείς αγορές είναι το κύριο μέλημα της διοργάνωσης στο πλαίσιο της τόνωσης της εξαγωγικής δραστηριότητας των εκθετών. Στο φετινό πρόγραμμα προσέλκυσης και φιλοξενίας ξένων αγοραστών αναμένεται να παρευρεθούν σημαντικοί key-buyers, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν b2b meetings με τους εκθέτες της DOMOTEC. Η έκθεση αποτελείται από εταιρίες με δομικά προϊόντα – ξηρά δόμηση, μονωτικά υλικά – συστήματα θερμομόνωσης, στεγανοποιητικά υλικά, κονιάματα- βελτιωτικά, χρώματα, Μάρμαρα- γρανίτες- πέτρες, κουφώματα, κάγκελα, προϊόντα τσιμέντου πλακάκια – είδη υγιεινής, εργαλεία & οικοδομικά μηχανήματα, ανελκυστήρες κ.α και απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες του κλάδου όπως μηχανικοί /αρχιτέκτονες, έμποροι υλικών και εξοπλισμού κτιρίου, επαγγελματίες και τεχνικοί ,ξενοδοχεία , οικοδόμοι και ελαιοχρωματιστές, εργολάβοι , διακοσμητές κ.α όσο και στο καταναλωτικό κοινό.

Η Domotec 2018 θα πραγματοποιηθεί σε παράλληλη διοργάνωση με την γνωστή έκθεση MEDWOOD με δομικά υλικά ξύλου και επιπλοποιίας προσφέροντας ακόμη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.
Οι διοργανωτές

Η T EXPO Α.Ε. είναι η σημαντικότερη εταιρεία διοργάνωσης εκθέσεων, συνεδρίων και εκδηλώσεων με μακρόχρονη εμπειρία ειδικότερα στο χώρο των τεχνικών – κλαδικών εκθέσεων στην Ελλάδα. Μέσω των 5 καταξιωμένων διοργανώσεων της (DOMOTEC, ELECTROTEC, ECOTEC, METEC, FETEC) έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια ισχυρή παρουσία στην εκθεσιακή αγορά της χώρας.

Επικοινωνία : T.Expo Α.Ε. Λ. Ανθούσας 4, 15351Παλλήνη – Αθήνα
Τηλέφωνο : 2.111.801.801 Fax: 2.111.801.810
E-mail: c.karamanos@texpo.gr URL: http://www.texpo.gr

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΝΑΔΟΧΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ & ΤΑ ΚΥΛΙΚΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ

Το Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Κασσάνδρας προκηρύσσει συνοπτικό διαγωνισμό σε ευρώ (Διακήρυξη 1/2018_ ΑΔΑ: ΩΝΛΞ46ΨΧ0Π-7ΜΧ) για την επιλογή αναδόχων για την προμήθεια (αγορά) διάφορων προϊόντων για το Παντοπωλείο και τα Κυλικεία του για τις ανάγκες των κρατουμένων για το χρονικό διάστημα από 01-03-2018 έως 28-02-2019 με δικές τους δαπάνες. Κριτήριο κατακύρωσης η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά μόνο βάσει τιμής. Επισημαίνεται ότι για τα παγωτά προκύπτει από το μεγαλύτερο ποσοστό έκπτωσης επί τοις εκατό (%) (επί των εργοστασιακών τιμών χονδρικής πριν τον Φ.Π.Α., βάσει του επίσημου πρωτότυπου τιμοκαταλόγου της εταιρείας παραγωγής). Ημερομηνία και τόπος διενέργειας διαγωνισμού είναι η 12/02/2018 ημέρα Δευτέρα και ώρα 10 πμ στο γραφείο του Δ/ντη του Αγροτικού Κ.Κ. Κασσάνδρας. Ο συνολικός ενδεικτικός προϋπολογισμός της προμήθειας ανέρχεται στις εκατόν είκοσι χιλιάδες ευρώ χωρίς ΦΠΑ (120.000,00 €). Πληροφορίες κος Σαμαράς Νίκος , τηλ. 2374098721, fax 2374031212, e mail: kat.kas.log@gmail.com .