Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για το καρναβάλι στο Δήμο Πολυγύρου. Στην τελική ευθεία πια και όλα είναι σχεδόν έτοιμα για τις  αποκριάτικες εκδηλώσεις διατηρώντας την παράδοση δεκάδων χρόνων.

Στόχος του Δήμου Πολυγύρου είναι να δημιουργήσει ένα γιορτινό και αισιόδοξο κλίμα τόσο για τους δημότες όσο και για τους επισκέπτες δίνοντας μια ευκαιρία για διέξοδο από τα προβλήματα αλλά και για τόνωση της τοπικής αγοράς.

Το Πρόγραμμα των εκδηλώσεων…

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 12 και ΤΡΙΤΗ 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
19:30 Το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει… Παράλληλη δράση της Κινηματογραφικής Λέσχης Δήμου Πολυγύρου. Οι βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους 2017 του διεθνώς αναγνωρισμένου Φεστιβάλ Δράμας μας κρατούν συντροφιά και φέτος στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου.
Είσοδος ελεύθερη. Κατάλληλο από 13 ετών.

ΤΡΙΤΗ 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
21:30 Πάνω από 30 μουσικοί συμμετέχουν στην αγαπημένη εκδήλωση «Οι μουσικοί της πόλης», στο Τουριστικό Περίπτερο «Έξι Βρύσες» με την ευγενική χορηγία των Αφων Μανασσή.

ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
21:00 Γιορτάζουμε την ημέρα των ερωτευμένων με τους «Les Au Revoir» με ρετρό διάθεση στο Τουριστικό Περίπτερο Έξι Βρύσες για μια αξέχαστη μουσική εμπειρία. Συμμετέχει η ομάδα Latin του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυγύρου.

ΠΕΜΠΤΗ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
17:30 Συμβολική εκδήλωση στην οικία Καραγκάνη – Λαογραφικό Μουσείο Πολυγύρου, από τον Εθελοντικό Όμιλο Γυναικών Κοινοτικής Ανάπτυξης Πολυγύρου. Ζουρνάδες, παραδοσιακά κεράσματα, λουκάνικο και κρασί για όλους τους επισκέπτες. Συμμετέχει η χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Ν. Μαρμαρά «Παρθενών».
21:00 Ο καθιερωμένος «Χορός των Γυναικών» στο Τουριστικό Περίπτερο «Έξι Βρύσες», από τον Σύλλογο Ψυχαγωγίας Εκδηλώσεων και Συσπείρωσης Γυναικών Πολυγύρου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
17:30 Σύλλογοι του Πολυγύρου πλημυρίζουν τους δρόμους της πόλης με τη συνοδεία της Προφταστήρας και ζουρνάδων με κατάληξη την πλατεία του Επιμελητηρίου στον πεζόδρομο για ένα λαϊκό γλέντι γύρω στις 19:00 με την ορχήστρα των Αφων Τσικούρη.

ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
17:00 «Τλυγάδιασμα» (το δικό μας κυνήγι θησαυρού) στους δρόμους και τα μαγαζιά της πόλης. Χώρος συγκέντρωσης προαύλιο δημαρχείου Πολυγύρου. Οργάνωση: Σύλλογος Νεολαίας Πολυγύρου.
20:30 Ντράβαλο Party από τον Σύλλογο Νεολαίας Πολυγύρου μπροστά στο Δημαρχείο.

ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Από τις 11:00 το πρωί:
• Η «Κατσ΄αμάκα» σερβίρει στους επισκέπτες δωρεάν λουκάνικο, ελιές και κρασί στο πάρκο των Έξι Βρύσεων.
• Ο Σύλλογος Ψυχαγωγίας Εκδηλώσεων και Συσπείρωσης Γυναικών Πολυγύρου προσφέρει δωρεάν σε όλο τον κόσμο χειροποίητο παραδοσιακό χαλβά στον πεζόδρομο Πολυγύρου (μετά την εκκλησία).
• Εμφάνιση χορευτικών συγκροτημάτων Συλλόγου Κρητών Πολυγύρου, Χορευτικού Ομίλου Πολυγύρου και Χορευτικής Ομάδας 1ου Δημοτικού Σχολείου Πολυγύρου γονέων/κηδεμόνων και φίλων, στην πλατεία Παραλή.
14:00 Παρέλαση καρναβαλιστών επί της οδού Πολυτεχνείου.
Το γλέντι θα συνεχιστεί σε latin ρυθμούς με την Banda Latiniko στο Δημαρχείο και με παραδοσιακούς ρυθμούς στην πλατεία των Έξι Βρύσεων.

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
• Γλέντι, πέταγμα χαρταετού, λαγάνα, νηστίσιμοι μεζέδες και κρασί στην παραλία Καλυβών. Οργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Καλυβών «Μηκύβερνα».
• Στα Ψακούδια παραδοσιακό γλέντι και πέταγμα χαρταετού, φασολάδα και νηστίσιμοι μεζέδες. Οργάνωση: Σύλλογοι Δ.Δ. Ορμύλιας και Τοπική Κοινότητα Ορμύλιας.
• Στην πλατεία των Ριζών, ετοιμάζονται και προσφέρονται δωρεάν, από το Σύλλογο Γυναικών, τον Πολιτιστικό Σύλλογο και την Τοπική Κοινότητα Ριζών, φασολάδα και νηστίσιμα εδέσματα.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Το Λαογραφικό Μουσείο Πολυγύρου θα λειτουργεί 16-17 Φεβρουαρίου, 18.00-20:30 και την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου από τις 11:00 το πρωί έως αργά το απόγευμα, με την ιδιαίτερη φροντίδα του Εθελοντικού Ομίλου Γυναικών Κοινοτικής Ανάπτυξης Πολυγύρου.
Έκθεση χειροποίητου κοσμήματος της Άννας Καραφουλίδου απέναντι από το Δημαρχείο. Από την Τσικνοπέμπτη 8 έως την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου. Ώρες λειτουργίας: 10:00-14:00 & 18:00-21:00. Κυριακή 18 Φεβρουαρίου από νωρίς το πρωί έως αργά το απόγευμα.
Έκθεση ζωγραφικής του Στέλλιου Ζαχαρούδη στο καφέ του ξενώνα Μαρέλια. Από τη Δευτέρα 5 έως την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018.
Αποκριάτικες στολές ενοικιάζονται από το Σύλλογο Καρναβαλικών Εκδηλώσεων Δ. Πολυγύρου σε χώρο απέναντι από τις Έξι Βρύσες. Ώρες λειτουργίας: 10:00-14:00 & 18:00-21:00.