Από τις 20 έως και τις 21 Ιανουαρίου 2018, αντιπροσωπεία του Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας – Hellenic National Youth Council, στο πλαίσιο των διεθνών υποχρεώσεών του, μετά από την επίσημη πρόσκληση του Ιταλικού Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας (Forum Nazionale Giovani)παρέστη σε διήμερο συμπόσιο που αφορούσε την παρουσία των νέων στην οικοδόμηση της μελλοντικής Ευρώπης ενόψει των επικείμενων Iταλικών εκλογών.

Στο συμπόσιο εκτός από την κύρια θεματολογία τέθηκαν και ζητήματα όπως η Αειφορία – Βιωσιμότητα των νέων ιδεών σε σχέση με την Οικονομία, το περιβάλλον και η εργασία.

Η αντιπροσωπεία του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας παρέστη σε όλες τις εργασίες του συμποσίου αποτυπώνοντας την ελληνική πραγματικότητα και τονίζοντας σε όλους τους τόνους και προς όλες τις κατευθύνσεις ότι οι νέοι στην Ελλάδα, παρά την υψηλή τους τεχνογνωσία, δεν έχουν τη δυνατότητα μέσα από τις υπάρχουσες ευρωπαϊκές πολιτικές να έχουν πρόσβαση στην εργασία. Τόσο οι γενικόλογες προσεγγίσεις σε μεγάλα δομικά ζητήματα δράσεων όσο και η οικονομική ασφυξία αποτελούν εμπόδιο για ένα μέλλον καλύτερο και ελπιδοφόρο.

Πηγή: Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας – Hellenic National Youth Council