Το συγκεκριμένο πρόγραμμα γίνεται από το Υπουργείο Παιδείας και εκπονείται από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Το Δημοτικό σχολείο της Ολύνθου είναι το μοναδικό της Χαλκιδικής που επιλέχθηκε για να… φιλοξενήσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα που θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα.

Οι μικροί φίλοι του αθλητισμού υποδέχθηκαν με ανοιχτές αγκάλες τον Ευρωπαίο πρωταθλητή στη Πορτογαλία (Euro 2004), Φάνη Κατεργιαννάκη, ο οποίος είναι και προπονητής τερματοφυλάκων των Εθνικών ομάδων. Ο άλλοτε πορτιέρο δέχθηκε και απάντησε σε πολλές ερωτήσεις των παιδιών σχετικά με το ποδόσφαιρο και τον τρόπο ζωής των ποδοσφαιριστών.  Μαζί του και ο καθηγητής των ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης, Θωμάς Μεταξάς, που συγκίνησε τους νεαρούς και όχι μόνο με την αναφορά του στο… τι είναι ποδόσφαιρο, αθλητισμός και σεβασμός.

Στα παιδάκια του Δημοτικού σχολείου Ολύνθου μοιράστηκαν αναμνηστικά μπλουζάκια, μπάλες, ενώ είχαν την ευκαιρία να βγάλουν φωτογραφίες. Επίσης, πήραν μια… γεύση για το ΕΠΟΣ της Πορτογαλίας με τη φανέλα της Εθνικής να μένει… ως δώρο στο σχολείο της Ολύνθου

Στη κάμερα της ”Χαλκιδικής Πολιτικής” μίλησαν τόσο οι πρωταγωνιστές της εκδήλωσης κ.κ Κατεργιαννάκης Φάνης και Μεταξάς Θωμάς, όσο και ο διευθυντής του σχολείου, Βασίλης Μισαηλίδης, ενώ το λόγο πήρε και ο πρόεδρος της κοινότητας Ολύνθου, Νίκος Αυγέρης.