Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Μονάχου «f.re.e 2018» για τη διαμόρφωση του ελεύθερου χρόνου, τα ταξίδια και την αναψυχή, που διοργανώνεται από 21 μέχρι 25 Φεβρουαρίου 2018 συμμετέχει ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής.
Ειδικότερα στην έκθεση για την προβολή και προώθηση της Χαλκιδικής τον Τουριστικό Οργανισμό Χαλκιδικής εκπροσωπεί ο Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων του Οργανισμού ο κ. Γιώργος Μπρουτζάς, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων τουριστικών καταλυμάτων Χαλκιδικής, κ. Δημήτρης Χαδαλής και ο πρόεδρος της Ένωσης Camping Χαλκιδικής, Αντώνης Δεληδημητρίου.

Η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού του Μονάχου «f.re.e» είναι μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις Τουρισμού στον κόσμο και πραγματοποιείται για όγδοη φορά με ιδιαίτερη επιτυχία στα αντικείμενα του γενικού αλλά και των εναλλακτικών μορφών τουρισμού με θεματικές οπως…

-διακοπές αναψυχής με τροχόσπιτα και αυτοκινούμενα, κάμπινγκ, εταιρίες ενοικιάσεων αυτοκινούμενων
-σκάφη, εξοπλισμός, διακοπές και αναψυχή στη θάλασσα, αλλά και θαλάσσια σπορ (καταδύσεις, ψάρεμα, κανό, κωπηλασία)
-υγεία, ομορφιά, wellness
-ταξίδια για όλα τα γούστα, οργάνωση, ταξιδιωτικά γραφεία, ταξιδιωτικοί οργανισμοί
-ποδηλασία, ποδήλατα, εξοπλισμός, διοργάνωση εκδρομών.
-σπορ όπως αναρρίχηση, τρέκινγκ, nordic walking, wind surfing,αλλά και jogging, πεζοπορία, fitness και εξοπλισμός
-άλογα, διακοπές με ιππασία, σίτιση και φύλαξη αλόγων, κατασκευές

Στην προηγούμενη διοργάνωση την έκθεση επισκέφτηκαν περισσότεροι από 135.000 επισκέπτες σημειώνοντας ρεκόρ.
Στην έκθεση μετείχαν περίπου 1.300 εταιρείες από 65 χώρες και είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.

Η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού του Μονάχου «f.re.e 2018» για την Ελλάδα, η οποία είναι ο κατ’ εξοχήν προορισμός διακοπών και αναψυχής,  αποτελεί μεγάλη ευκαιρία προβολής.
Κλείνοντας θα πρέπει να αναφέρουμε ότι και για την Χαλκιδική η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού του Μονάχου έχει ιδιαίτερη βαρύτητα αφού από φέτος η Χαλκιδική εισέρχεται ξανά στην αγορά των πτήσεων τσάρτερ μιας και ενεργοποιείται στο χώρο, με απευθείας συνδέσεις η νέα αεροπορική εταιρία Sundair, η οποία από το καλοκαίρι του 2018 θα πετάει 2 φορές την εβδομάδα από το Βερολίνο προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.