Προβλήματα από έλλειψη καθηγητών στο Λύκειο Αγίου Νικολάου Χαλκιδικής.
Με την επιστολή αυτή θα θέλαμε να καταγγείλουμε στο Χαλκιδικιώτικο λαό αλλά και σε κάθε υπεύθυνο τη διοίκηση του γραφείου της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Nομού Χαλκιδικής .
Συγκεκριμένα την καταγγέλλουμε για την απραξία της στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που υπάρχουν από την έλλειψη καθηγητών από την αρχή της σχολικής χρονιάς στο Λύκειο Αγίου Νικολάου Χαλκιδικής .
Καμία από τις τάξεις του Λυκείου από το Σεπτέμβριο δεν είχε πλήρες και ολοκληρωμένο ωρολόγιο πρόγραμμα μέχρι το Νοέμβριο του 2017 μιας και τότε είχαμε έλλειψη από 3 καθηγητές (φιλόλογο, μαθηματικό και χημικό).
Από την ελληνική νομοθεσία προβλέπεται ότι εφόσον υπάρχει ενδιαφέρον από έστω και δύο μαθητές της τρίτης λυκείου να προετοιμαστούν για ειδικό μάθημα η δημιουργία τμήματος για τη διδασκαλία των ειδικών μαθημάτων (πχ ελεύθερο,γραμμικό σχέδιο ,δεύτερη ξένη γλώσσα, Ιστορία τέχνης) εκτός των ωρών διδασκαλίας για το λύκειο μας ούτε καν συζητήθηκε μιας και φαινόταν σαν πολυτέλεια (εδώ δεν έχουμε καθηγητές για τα απαραίτητα μαθήματα θέλουμε και μαθήματα επιλογής ;)!!
Εδώ και ένα μήνα (από 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018) δεν γίνονται τα μαθήματα της Χημείας και της Βιολογίας στο σχολείο μας μιας και η εκπαιδευτικός πήρε άδεια κυήσεως.
Ως σύλλογος έχουμε προσπαθήσει να έρθουμε σε επικοινωνία αρκετές φορές (πάνω από δέκα φορές πήραμε τηλέφωνο και δύο από αυτές βρήκαμε την υπεύθυνη) ενώ την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου αντιπρόσωπός του συλλόγου επισκέφτηκε τα γραφεία στο Πολύγυρο αλλά και πάλι λάβαμε μόνο υποσχέσεις!!
Επειδή υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την τρίτη Λυκείου να μη μπορέσει να ολοκληρώσει την ύλη του μαθήματος της βιολογίας στο οποίο θα δώσει πανελλήνιες τον Ιούνιο καθώς και τη Δευτέρα λυκείου δεν κάνει το μάθημα κατεύθυνσης της Χημείας , σας καλούμε να μας συμπαρασταθείτε και να πράξετε τα δέοντα ώστε να λυθεί το θέμα.
Θεωρούμε αδιανόητο ένα σχολείο που απέχει 115 χιλιόμετρα από την συμπρωτεύουσα να έχει ελλείψεις από καθηγητές.

Με εκτίμηση ο πρόεδρος
ΚΑΛΑΘΕΡΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

Πηγή φωτο: lyk-ag-nikolaos-lem.schools.ac.cy