Με εντολή του Αντιπεριφερειάρχη κου Ιωάννη Γιώργου σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας έχουν τεθεί οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Ελληνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.
Συγκεκριμένα, τα στελέχη Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Χαλκιδικής βρίσκονται σε τακτική επικοινωνία με τους…
επικεφαλής όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών του τοπικού, περιφερειακού και εθνικού μηχανισμού πολιτικής προστασίας, προκειμένου να λαμβάνονται άμεσα τα αναγκαία μέτρα διαχείρισης των επιπτώσεων της κακοκαιρίας.
Σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειαρχης Χαλκιδικής αναφέρει: «Ζήτησα από τις υπηρεσίες πολιτικής προστασίας να τεθούν σε επίπεδο αυξημένης ετοιμότητας τις προσεχείς ώρες, ώστε να μπορέσουμε να επέμβουμε έγκαιρα σε περιοχές του νομού που εντείνονται τα καιρικά φαινόμενα.
Η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής διαθέτει επαρκείς ποσότητες άλατος αποχιονισμού στις εγκαταστάσεις της για τον αποχιονισμό του Εθνικού και Επαρχιακού δικτύου αρμοδιότητάς της και ήδη μηχανήματα αποχιονισμού, επιχειρούν στα σημεία του οδικού δικτύου όπου κρίνεται αναγκαίο.
Παρακαλώ τους πολίτες να λαμβάνουν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας».
Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.