Χιονόπτωση σημειώνεται στην κεντρική και βόρεια Χαλκιδική από νωρίς τα ξημερώματα της Δευτέρας σχεδόν σε όλη την Κεντρική και Βόρεια Χαλκιδική ενώ στο νότιο τμήμα του Νομού πέφτει χιονόνερο που κατά διαστήματα γίνεται χιόνι.


Ειδικότερα σε λευκό κλοιό βρίσκονται από νωρίς τα ξημερώματα ο Πολύγυρος, ο Άγιος Πρόδρομος, η Γαλάτιστα, τα Βραστά, ο Ταξιάρχης, καθώς και όλες σχεδόν οι ορεινές περιοχές του Δήμου Αριστοτέλη από την Αρναία έως την Μεγάλη Παναγία ενώ στο νότιο ανατολικό τμήμα του Δήμου στις παράκτιες περιοχές πέφτει χιονόνερο που κατά διαστήματα γίνεται χιόνι.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή λόγω παγετού, ενώ με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Ήδη ανακοινώθηκε από τον Δήμο Πολυγύρου οτι δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα λόγω της κακοκαιρίας σε όλες τις σχολικές μονάδες στην Γαλάτιστα, στον Πολύγυρο, στα Βραστά και στον Ταξιάρχη ενώ «Οι υπόλοιπες σχολικές μονάδες στον Δήμο Πολυγύρου θα λειτουργήσουν κανονικά», διευκρινίζει η σχετική ανακοίνωση.

Επίσης, στη Βόρεια Χαλκιδική, τα σχολεία και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης, από Στρατονική, Στάγειρα, Μεγάλη Παναγία και πάνω θα είναι κλειστά.