Στο πλαίσιο του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων που εφαρμόζει ο Δήμος Νέας Προποντίδας θα πραγματοποιηθούν στειρώσεις αδέσποτων ζώων από την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου μέχρι και το Σάββατο 10 Μαρτίου 2018.
Οι στειρώσεις θα πραγματοποιηθούν στον αδειοδοτημένο για αυτό το σκοπό χώρο στειρώσεων αδέσποτων ζώων με τη συνδρομή εθελοντών κτηνιάτρων και τη σχετική έγκριση από το ΓΕΩΤΕΕ.
Οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες που φροντίζουν αδέσποτα ζώα και επιθυμούν να συνδράμουν στο πρόγραμμα στειρώσεων παρακαλούνται να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2373350204.

Στα ίδια τηλέφωνα μπορεί να επικοινωνεί και όποιος βρει κάποιο τραυματισμένο αδέσποτο ζώο ή θέλει να το υιοθετήσει.

Η στείρωση είναι η μόνη λύση για τον περιορισμό του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων. Πολλοί συχνά διαμαρτύρονται γιατί ο Δήμος δεν περισυλλέγει τα αδέσποτα ζώα. Δεν γνωρίζουν όμως ότι ο εγκλεισμός των αδέσποτων ζώων είναι παράνομος και απαγορεύεται αυστηρά από το νόμο η περισυλλογή τους.
Θα πρέπει επομένως να μάθουμε να ζούμε με αυτά, αλλά και παράλληλα να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια να μειωθεί ο πληθυσμός τους στειρώνοντάς τα. Παρότι όμως ο Δήμος στειρώνει εκατοντάδες αδέσποτα ζώα κάθε χρόνο, ο πληθυσμός τους δεν μειώνεται, καθώς η πηγή προέλευσης των αδέσποτων ζώων είναι τα δεσποζόμενα ζώα που εγκαταλείπουν οι ιδιοκτήτες τους, με αποτέλεσμα συνεχώς να προκύπτουν καινούργια αδέσποτα ζώα στους δρόμους.

Για να μπορέσει να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα θα πρέπει όλοι μαζί να συμβάλουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Για αυτό η συμβολή όλων μας στη μείωση του αριθμού των αδέσποτων ζώων στο Δήμο  είναι όχι μόνο επιθυμητή αλλά και απαραίτητη.