Τη Δευτέρα αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον της τουρκικής δικαιοσύνης οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, που την Πέμπτη συνελήφθησαν σε τουρκικό έδαφος έχοντας χάσει τον προσανατολισμό τους λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών κατά τη διάρκεια συνηθισμένες περιπολίας στην οριογραμμή δασικής περιοχής στις Καστανιές Έβρου.
Η τουρκική πλευρά οδήγησε τους δύο στρατιωτικούς ενώπιον της δικαιοσύνης, με το δικαστήριο να διατάσσει την προφυλάκισή τους στις φυλακές της Ανδριανούπολης με μοναδική κατηγορία της παράνομης διείσδυσης σε απαγορευμένη περιοχή.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης η κατηγορία που τους βαρύνει είναι αυτή της «παραβίασης πρώτου βαθμού απαγορευμένης στρατιωτικής περιοχής».

Ο εισαγγελέας, στην πρότασή του, ζητούσε να κατηγορηθούν οι δύο Έλληνες για κατασκοπεία, όμως ο δικαστής τους απήγγειλε κατηγορίες για παραβίαση πρωτοβάθμιας απαγορευμένης στρατιωτικής ζώνης, υποψία διαφυγής, υποψία παραποίησης στοιχείων, μη άδεια παραμονής τους στην Τουρκία και πιθανότητα διαφυγής εξωτερικό. Το δικαστήριο αποφάσισε επίσης να ερευνήσει τα ψηφιακά δεδομένα που βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Σημειώνεται πως τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν νωρίτερα πως στους δύο στρατιωτικούς απαγγέλθηκαν κατηγορίες για παράνομη είσοδο στην Τουρκία και απόπειρα κατασκοπείας, πληροφορίες που ανασκευάστηκαν λίγο αργότερα.